Читайте нас в соціальних мережах

«Не дамо зводити багатоповерхівку біля церкви», — тернополяни протестують і перекривають тротуар на Симоненка (фоторепортаж, відео)

Понеділок, 14 травня 2018 21:52
На мирну акцію протесту проти зведення багатоповерхівки на Симоненка, 1 14 травня вийшли мешканці вулиці спільно з депутатами округу, адже люди не хочуть, аби нова забудова наробила чималої шкоди сусіднім притулку Святого Антонія та багатоквартирній будівлі.

Незадоволені містяни розповіли, що неправомірну забудову за допомогою спецтехніки будівельники розпочали проводити цьогоріч ще на початку березня. Вже за декілька днів біля багатоквартирного будинку та церкви Святого Петра з’явився величезний котлован, а машини інтенсивно копали та вивозили глину чи не біля самих вікон будинку на Симоненка, 1.

Ще тоді обурені мешканці сусідніх будинків не захотіли надалі спостерігати, до яких проблем призведуть у подальшому дії горе забудівельників, тож люди організували чергування біля свіжовикопаного котловану.

Щоб нарешті втихомирити будівничих та не дозволити проводити будь-які будівельні роботи із порушенням не одних норм будівництва, люди й сьогодні із плакатами зібралися біля місця самочинного котловану. Мешканці вкотре заявили, що для нової будівлі тут замало місця, а будівничі роботи призведуть до того, що сусідня багатоповерхівка осунеться та «піде по швах».

IMG_0371.JPG

Закордонні інвестори вклали гроші у спорудження притулку для бідняків, для блага міста, а одинадцятиповерхове зведення лише перекриє сонячне світло і новоствореному притулку, і нашій багатоповерхівці. Вулиця Симоненка – це й без того суцільні забудови, тому будинок вирішили і примостити саме біля церкви, не зважаючи на те, які незручності він створить своєю появою. Якщо новобудова з’явиться, люди не матимуть місця, аби вільно ходити повз будинок, гуляти зі своїми дітьми, не кажучи вже про те, аби мати змогу відпочивати на лавочках. Ми готові піти на компроміс із забудівельником та хочемо, аби той вибрав собі інше місце для будови. Знаю, що на цій же вулиці було виділено площу під магазин, а люди, яким належить ця ділянка, не проти, аби її уступити будфірмі, — розповіла протестувальниця Оксана Сломушинська.

Жінка вкрай обурена, що забудівельник, аби спорудити 11-поверхівку, не зупиняється ні перед чим. Для нього не слугують аргументами, які би спонукали припинити будроботи, ні вимоги депутатів та місцевих мешканців, ні заяви представників будконтролю.

Про недоцільність зведення новобудови розповів і голова комісії міської ради з питань вирішення проблеми забудови на Симоненка Андрій Газилишин.

IMG_0375.JPG

Проектування цієї багатоповерхівки відбувалося без врахування об’єктів, які знаходяться поряд. При створені проекту також не було взято до уваги, що на території будинку знаходиться котельня, яка забезпечує життєдіяльність притулку Святого Антонія. А у пристанищу для нужденних скоро мають поселитися люди. Є і низка порушень, що стосуються протипожежної безпеки. Також є порушення відносно дороги, яка веде до притулку –  там немає заїзду. Аби якось вирішити проблему мирним шляхом, ми надали пропозицію замовнику, аби той змінив проект і зробив не 11-ти поверховий будинок, а набагато менший, облаштував його під офісні приміщення чи магазини, — наголосив пан Андрій, додавши, що наполегливий забудовник не хоче йти з людьми на ніякі компроміси. Це і змушує жителів перешкоджати свавільній забудові та не допускати будівельників до продовження робіт на місці котловану.

Наразі мешканці Симоненка, в ході мирної акції протесту, «живою» ходою по колу перекрили тротуар на вулиці, а інша частина протестувальників стояла із плакатами обабіч дороги.

IMG_0392.JPG

IMG_0399.JPG

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ