Читайте нас в соціальних мережах

Намет зі зброєю та плакатами стояв на головній площі Тернополя, в якому перехожих заохочувати ставати контрактниками

Середа, 09 травня 2018 19:13
Про привілеї військової служби за контрактом охоче розповідали представники Тернопільського об'єднаного міського військового комісаріату, які в День Перемоги організували у центрі міста акцію із заохочення людей поповнювати лави військовослужбовців-контрактників.

Організатори заходу розповіли, що таку акцію із демонстрацією інформаційних плакатів та окремих видів зброї вони організовують у Тернополі систематично здебільшого у пам’ятні дні й державні свята.

На думку офіцера відділення комплектування Тернопільського військкомату старшого лейтенанта Андрія Габіната, на сьогоднішній день держава гарантує воякам, які служать за контрактом, чимало привілеїв.

Захищати рідну Батьківщину від зовнішнього ворога важливо та потрібно, адже до цього громадян нашої держави навіть зобов’язують положення Конституції України. Оскільки на строкову військову службу повісткою викликають лише хлопців до 27 років, то контрактником ви можете стати лише добровільно до 60 років. Збройні Сили України гарантують своїм військовослужбовцям гідну заробітну плату, яка є вищою за середню по країні та яка щомісяця становить не менше 7 000 гривень. Залежно від посади, звання, терміну проходження служби чи кваліфікації ця сума збільшується, — розповів Андрій Габінат.

Офіцер наголосив, що всі жителі Тернопільщини, які виявили бажання проходити військову службу за контрактом, повинні звернутись до військового комісаріату за місцем проживання чи реєстрації, перебування на військовому обліку. Саме там хлопець чи чоловік може ознайомитися з переліком вакантних посад та підібрати для себе посаду.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ