Експерти Асоціації постачальників торговельних мереж склали список продуктів, які найбільше подорожчали за минулий місяць, пише у "Фейсбуці" керівник Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
ТОП-5 продуктів, вартість яких у гривні в березні зросла найбільше, виглядає наступним чином: морква, буряк, свинина, яловичина, варена ковбаса та капуста.
– Перше місце посідає морква, яка додала за березень 3 грн за кілограм. На початок квітня її середня ціна в Україні складає 10,9 грн. На другому місці буряк із 2,8 грн подорожчання за кілограм. Його середня вартість – 10,9 грн. Третя сходинка за свининою, вартість якої зросла за березень на 1,9 грн. Відтепер її середня ціна в Україні – 109,8 грн за кілограм. Четверте місце за яловичиною, яка за перший весняний місяць додала 1,8 грн і коштує 122,2 грн за кілограм. Замикає п’ятірку одразу два продукти – варена ковбаса і капуста, які піднялися в ціні на 1,6 грн. Їх середній цінник по країні – 85,4 грн і 7,5 грн відповідно, – йдеться у повідомленні.
Єдине, що може хоч трохи підняти настрій пересічному українцю, так це здешевлення на 80 копійок гречки, яка у середньому зараз коштує 20 гривень. Крім гречаної крупи у березні зменшилася ціна тільки на цукор - 20 копійок на кілограмі. Вартість цукру тепер становить 15,3 гривні.