Читайте нас в соціальних мережах

У зону АТО з Тернопільщини відправлять військово-медичні рюкзаки, вартістю 800 євро кожен (фото)

Понеділок, 20 листопада 2017 18:56
10 військово-медичних рюкзаків високої якості польського виробництва вже найближчим часом будуть відправлені в зону проведення бойових дій з Тернопільщини. Такі рюкзаки, без перебільшення, рятують життя на фронті.

- Один рюкзак розрахований на 10-12 чоловік, їх використовують на полі бою військові медики підрозділів. Це розширений варіант аптечки. У 2016 році Україна прийняла протокол надання домедичної допомоги на полі бою, тому все це є домедичні засоби, рюкзаках немає медикаментів та медичних інструментів. Такі рюкзаки, як ці, застосовуються для піхоти, танкової артилерії та для флоту. Чому саме такий варіант? Він плоский, тож коли знаходиться на тілі медика, то не демаскує силует людини, чим не привертає до себе увагу противника, - каже інструктор з тактичної медицини 44-ої ОАБ Володимир Грицина. - Такі рюкзаки відповідають українському протоколу, що був розроблений та затверджений у 2016-му році. Вартість одного рюкзака – близько 800 євро, вони польського виробництва та мають помірну ціну і склад, що максимально наближений до український стандартів.

Цікаво, що такі військово-медичні рюкзаки мають зйомні секції, в кожній з яких знаходяться медичні засоби. Відтак, можна відірвати одну з них та передати військовому. Що ж сюди входить? Різноманітні кровоспинні засоби, антиопікові гелі, перев’язка, пластирі, засоби індивідуального захисту, термоодіяло. Ще одним плюсом є додаткова комплектація сигналами маркування, є тут також кровоспинні джути, дезінфікуючі засоби, засоби для стабілізації пораненого, ліхтарик, ножиці та шийний комірець, що використовується при переломах та м’яка шина, а ще додаються ноші.

Отож 5 таких рюкзаків поїде за місцем дислокації в зоні АТО військовослужбовців 44-ої ОАБ оперативного командування «Захід», ще 5 закупили для нацгвардійців. Як вірно підмітив очільник Тернопільщини Степан Барна, якби такими рюкзаками українське військо було забезпечене на фронті з початку війни, можна було б уникнути багатьох смертей. 

IMG 5581

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ