Читайте нас в соціальних мережах

Сільські школи Тернопілля отримали сотні сучасних комп'ютерів (фотофакт)

Субота, 24 грудня 2016 15:36
Вчора у Тернополі відбулося урочисте вручення сертифікатів на 747 комп’ютерів. Їх представникам районів вручив голова обласної державної адміністрації Степан Барна.

- Якість надання освітніх послуг в Тернопільській області для нас є пріоритетом. Наша стратегія – це не тільки створення опорних шкіл, на які передбачаємо 3 млн грн. для сучасних кабінетів, шкільних автобусів. Важливим етапом є і створення сучасних комп`ютерних класів у всіх без винятку школах області, - зауважив під час заходу обласний очільник.

Відтак, кожен район Тернопілля отримає по три комп`ютерні класи. І це, кажуть керівники області – лише початок, адже влада й далі обіцяє працювати над тим, аби з кожним роком в навчальні заклади області направляли щонайменше таку ж кількість комп’ютерів.

За словами начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Анни Зварич, на Тернопільщину ці комп’ютери надійшли у рамках співпраці українського уряду та Уряду Китайської Народної Республіки. Також Міністерством освіти і науки України було закуплено та встановлено на комп’ютерах ліцензійне програмне забезпечення – операційна система, пакет офісних програмних засобів Microsoft Office Professional та антивірусне програмне забезпечення.

З ініціативи Міністерства освіти і науки України окрім сільських шкіл ще 15 комп’ютерів отримає Тернопільська ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 з поглибленим вивченням іноземних мов. Адже навчальний заклад брав активну участь у проекті організації літніх мовних таборів «GoCamp».

1 92

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ