Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі вже продають перший весняний лісовий делікатес

П'ятниця, 04 березня 2016 08:10
Перший весняний вітамінний лісовий делікатес – черемшу вже продають на ринках Тернополя. За пучок листків просять 5 гривень.

Рослина ця відома своїм міцним специфічним запахом і присмаком, через що її ще називають «диким часником»  та «ведмежою цибулею».

Усі частини рослини містять ефірну олію, аскорбінову кислоту, лізоцим.

Споживають листя черемші сирими, додаючи до салатів.

На жаль, через збирання її, як лікарської та харчової сировини, вирубку лісів, рослина перебуває на межі зникнення й занесена до Червоної книги України. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ