Читайте нас в соціальних мережах

Іменем загиблого "айдарівця" Ореста Квача з Тернопільщини на Сумщині назвали вулицю

Четвер, 17 грудня 2015 14:21
У місті Конотоп, що на Сумщині, одна з вулиць була перейменована на честь загиблого в зоні АТО бійця з Тернопільщини – Ореста Квача. Таке рішення одноголосно прийняли тамтешні депутати на сесії міськради, що відбулася на початку грудня.

Так, з карти міста зникла вулиця Неровні, яка тепер називається вулицею Ореста Квача. Разом з тим, загалом свої назви тут змінили аж 72 вулиці та провулки. Автори ініціативи кажуть, що зробили це на виконання законодавства щодо декомунізації.

Нагадаємо, що наш земляк, Орест Квач народився у місті Заліщики, де навчався в спеціалізованій школі І-ІІІ ст. імені Осипа Маковея з поглибленим вивченням інформаційних технологій та технологічних дисциплін, гімназії імені братів Гнатюків. Він - випускник військового ліцею ім. Івана Богуна, студент Київського національного університету імені Вадима Гетьмана, боєць спортивного клубу «Характерник» (м. Тернопіль), громадський активіст, духовний ватажок та боєць батальйону «Айдар» МО України.

Орест героїчно загинув 27 липня 2014 року біля Лутугино Луганської області. Йому якраз виповнилося 23 роки, свій останній день народження «айдарівець» провів у колі військових побратимів 23 липня. А вже за декілька днів хлопець підірвався на міні під час розвідувального рейду. Останки хлопця вдалося розпізнати лише по нашивці на одязі, яку вишивала його наречена.

Ореста Квача президент відзначив орденом «За мужність» ІІІ ступеня… посмертно.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ