Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопіллі двоє людей отруїлись грибами

Середа, 28 жовтня 2015 16:18
На лікуванні у Тернополі перебуває двоє людей зі Збаразького району з діагнозом «отруєння грибами».

 В процесі розслідувань встановлено, що потерпілі вживали страву з грибів, а саме:опеньки та малосолені грузді.

Як повідомляють у Головному Управлінні Держсанепідслужби у Тернопільській області, причиною отруєння може бути незнання їстівних і отруйних грибів, помилкові твердження щодо методів визначення отруйності грибів, неуважність при зборі грибів, невміла або неправильна кулінарна обробка їстівних або умовно-їстівних грибів. Такі умовно їстівні гриби як грузді можуть викликати гострий гастроентерит (запалення шлунка і тонкого кишечнику), оскільки містять смоловидні речовини.Вживати в їжу ці гриби без спеціальної обробки (тривалого вимочування з багаторазовою зміною води, а потім засолювання з шеститижневою витримкою) не можна. Окрім цього, причинами отруєнь є і такі фактори як місце збирання грибів, вік грибів.

Гриби відносять до продуктів, які важко перетравлюються і саме тому не давайте грибних страв малолітнім дітям. Не можна вживати грибів вагітним та жінкам, що годують груддю. Вживання грибів сприяють загостренню хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту.

 


Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ