Читайте нас в соціальних мережах

Голова СБУ Малюк розкрив деталі підриву Кримського мосту та жовтневої атаки на кораблі рф у Севастополі

Субота, 27 травня 2023 11:00
Успішна атака морських дронів на кораблі Чорноморського флоту рф у Севастопольській бухті в жовтні минулого року була спланованою спецоперацією СБУ.

А Кримський міст, як логістичний шлях російських військ, є законною ціллю для України.

Про це Голова Служби безпеки України Василь Малюк розповів Дмитру Комарову в фільмі «Рік. За кадром». Він розкрив деталі окремих гучних спецоперацій, котрі провела СБУ під час війни.

«Відносно ситуації з кримським флотом, а саме атаки водними бойовими дронами, то СБУ була автором того оперативного задуму і реалізовувала його», зазначив Василь Малюк.

За його словами, СБУ проводила унікальну спецоперацію, що пошкодила російські кораблі, разом із Військово-Морськими Силами України.

Стосовно підриву Кримського мосту, то Василь Малюк вважає, що поки зарано виносити інформацію про деталі спецоперації на широкий загал, аби не надавати ворогу додаткових даних.

«Відповідно до норм нашого чинного законодавства і міжнародного, звичаїв і традицій ведення війни, і з врахуванням того, що то був логістичний шлях, який ми були зобов’язані ворогу перерізати, певні такі заходи здійснювалися. Кваліфікують вони (росіяни – прим.) там по-своєму, як теракт. Ув’язнили більше 20 своїх співгромадян, інкримінують кожному з них певну співучасть», – відзначив Голова СБУ.

Також Василь Малюк додав, що представники західних спецслужб відзначають високий професіоналізм СБУ та багато в чому переймають наш досвід.

Крім того, у своєму інтерв’ю Дмитру Комарову Василь Малюк розповів про внесок СБУ в захист України та майбутню перемогу, деокупацію українських територій, роботу контррозвідки та викриття зрадників, протидію російським спецслужбам та багато іншого.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ