Читайте нас в соціальних мережах

Приховані активи дружини Медведчука вартістю понад 440 мільйонів гривень – арештували

П'ятниця, 24 березня 2023 14:20
Арештували приховані активи Оксани Марченко – дружини зрадника Віктора Медведчука.

 

За матеріалами Служби безпеки, суд арештував чергові активи Оксани Марченко, яка підозрюється у фінансуванні російських окупаційних угруповань. Їхня загальна вартість становить більше ніж 440 мільйонів гривень.

«Рішення суду стосується 6,8% акцій ПАТ «Електрометалургійний завод «Дніпроспецсталь» ім. А.М. Кузьміна» в Запоріжжі, якими Марченко володіє через три офшорні компанії. Це стратегічно важливе підприємство спеціалізується на промисловому виробництві майже 1 тис. видів сталі та металовиробів, - зазначили у СБУ. – Арешт активів убезпечить їх від перереєстрації на підставних осіб і в подальшому дозволить передати на користь нашої держави».

Нагадаємо, наприкінці лютого 2023 року за матеріалами СБУ було арештовано майно дружини Медведчука на понад 5,6 млрд грн.

Слідчі Служби безпеки вже повідомили фігурантці про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Заходи проводять співробітники СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури. Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ