Читайте нас в соціальних мережах

Помер легендарний повстанець, який днями відсвяткував свій 100-літній ювілей

Середа, 18 січня 2023 16:25
У віці 100 років помер сотенний Української повстанської армії (УПА) Мирослав Симчич.

 Про це повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук у середу, 18 січня, у Telegram.

"Сьогодні відійшов у вічність сотенний УПА, легендарний “Кривоніс”, наш земляк Мирослав Симчич. 5 січня цього року він відзначив свій 100-літній ювілей", - повідомила Світлана Онищук.

Цікаво, що за своє довге життя Мирослав Симчич пережив більше 32 років концтаборів, та його не зламали ні жорстокі тортури, ні катування, свій життєвий шлях він присвятив боротьбі за незалежність України.

За життя держава все ж таки визнала його Героєм України. Президент України Володимир Зеленський присвоїв Мирославу Симчичу звання «Герой України» з удостоєнням ордена. Мирослав Симчич – єдиний із повстанців, кому ще за життя встановили пам’ятник. Знаходиться постамент у Коломиї.

«Пишаємося, що у нашому краї була така славетна людина. Його подвиги знатиме і пам’ятатиме не одне покоління українців. Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким», - додає голова Івано-Франківської ОВА.

Буквально 5 січня сайт «Тернополяни» писав про те, що відомому політв'язню з Прикарпаття Мирославу Симчичу виповнилось 100 років. Та, на жаль, життя повстанця обірвалося

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ