Читайте нас в соціальних мережах

Через 90 років: Німеччина визнала Голодомор геноцидом українського народу

Четвер, 01 грудня 2022 17:52
Вчора, 30 листопада, німецький Бундестаг нарешті визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

 

Як йдеться на офіційному сайті уряду, депутати від Соціал-демократичної партії, Зелених, Вільної демократичної партії, а також опозиційного Християнсько-демократичного союзу підготували позапартійну резолюцію, де висловлюються за визнання Голодомору геноцидом.

«Від голоду та репресій постраждала вся Україна, а не лише її зерновиробничі регіони. Із сьогоднішнього погляду історико-політична класифікація як геноцид очевидна. Німецький Бундестаг поділяє таку класифікацію», - зазначається у документі.

Резолюція отримала більшість голосів, без підрахунку, шляхом підняття рук, відтак, її схвалили.

«Голодомор припав на час наймасовіших злочинів проти людства на європейському континенті, жорстокість яких була немислимою на той час. До них відносяться Голокост європейських євреїв у його історичній унікальності, військові злочини Вермахту та сплановане вбивство мільйонів невинних цивільних осіб у рамках расистської німецької війни. Сході, за який Німеччина несе історичну відповідальність», - йдеться у резолюції.

До слова, під час самого голосування у Бундестазі були присутні посол України в Німеччині Олексій Макєєв та колишній посол, а нині заступник голови МЗС Андрій Мельник.

Довідка: 26 листопада в Україні згадували жертв Голодоморів ХХ століття. День пам'яті відзначають щорічно у четверту суботу листопада на підставі указів президента 1998 та 2007 років.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ