Читайте нас в соціальних мережах

Мер Івано-Франківська закликав жителів багатоповерхівок виїхати на зиму у села

Неділя, 20 листопада 2022 18:45
Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків закликав мешканців багатоповерхівок на якийсь час переїхати в село до родичів чи знайомих.

За словами мера, ситуація з вимкненням електроенергії буде погіршуватися надалі і аварійні відключення можуть тривати не годинами, а днями. 

"Рекомендую знайти місце перебування в сільській місцевості або в індивідуальних будинках. Хтось може мати родину, знайомих у селах. Бажано домовитися про проживання, дуже важко буде виживати в багатоквартирних будинках", – сказав Марцінків в ефірі на радіо "Західний полюс" 17 листопада.

Місто готує пункти обігріву для жителів багатоповерхівок, проте вони не зможуть вмістити усіх охочих. Разом із тим, мешканців прилеглих до Франківська сіл закликають прийняти у себе на зиму жінок і дітей. 

Мер Франківська зазначив, що внаслідок російських обстрілів і проблем з електропостачанням, наразі без опалення залишається 53 багатоквартирні будинки. Всього у місті їх понад 2000. На місці працюють аварійні бригади, але спрогнозувати точний час відновлення опалення поки що неможливо.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ