Читайте нас в соціальних мережах

росія відшкодує усі збитки, які завдала Україні внаслідок війни: відповідне рішення ухвалила Генеральна Асамблея ООН

Понеділок, 14 листопада 2022 20:54
Генеральна Асамблея ООН ухвалила проєкт резолюції щодо створення механізму компенсації Україні збитків, спричинених війною росії проти України.

За резолюцію проголосували 94 країни, проти — 14, 73 — утримались.

Проєкт резолюції підготувала Україна за співавторства майже півсотні країн.

Резоліці стверджує, що рф має бути притягнуто до відповідальності за будь-які порушення міжнародного права в Україні або проти України, включно з її агресією на порушення Статуту Організації Об'єднаних Націй, а також будь-якими порушеннями міжнародного гуманітарного права та міжнародного права прав людини, і що вона повинна нести правові наслідки всіх своїх міжнародно-протиправних діянь, включно з відшкодуванням шкоди, зокрема будь-якої шкоди, заподіяної такими діяннями.

Держави ООН визнають необхідність створення у співпраці з Україною "міжнародного механізму для відшкодування збитків, втрат або шкоди, що є наслідком міжнародно-протиправних діянь Російської Федерації в Україні або проти України".

Ухвалена резолюція рекомендує створення членами ООН у співпраці з Україною "міжнародного реєстру збитків для реєстрації доказів, заподіяних усім зацікавленим фізичним і юридичним особам, а також державі Україна внаслідок міжнародних протиправних діянь Росії в Україні.

314551869 3442414789320912 5444302409801280844 n

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ