Читайте нас в соціальних мережах

До України прибули перші бронетранспортери від Австралії (ФОТО)

П'ятниця, 24 червня 2022 12:30
Перші 4 австралійські бронетранспортери M113AS4 уже прибули до України.

«Перші чотири бронетранспортери M113AS4, подаровані Україні, відправилися з бази Королівських повітряних сил Австралії Емберлі минулого тижня. Ці чотири машини, завантажені в український літак Ан-124, є першими з 14 M113AS4, наданих Австралією», - повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

Пакет військової допомоги Уряду Австралії складається з підтримки на суму понад 285 мільйонів австралійських доларів, включно із захищеними мобільними машинами Bushmaster, гаубицями M777, протитанковими засобами, безпілотними комплексами, боєприпасами, іншою зброєю, та особистим спорядженням.

Прем'єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз зазначив, що остання партія військової допомоги є відповіддю на прямий запит Міністра оборони України щодо додаткових транспортних засобів і демонструє стійку відданість Австралії народу України.

«Австралія, як і багато інших держав, засуджує триваючу необґрунтовану агресію Росії проти народу України», – наголосив Ентоні Альбаніз. – Наша нація підтримує Україну з початку цього незаконного конфлікту, і ми пишаємося тим, що можемо надати доступ до значних засобів, таких як бронетранспортери, які відправились минулого тижня».

Бронетранспортер M113AS4 протягом довгого часу використовується Силами оборони Австралії, призначений для транспортування піхотинців на полі бою.

«Ми продовжуватимемо шукати шляхи, якими ми можемо найкраще допомогти народу України. Австралія підтримує Україну і знову закликає Росію припинити своє неспровоковане, несправедливе і незаконне вторгнення в Україну», - зазначив віце-прем’єр-міністр – міністр оборони Австралії Річард Марлес.

Модель AS4, розроблена в Австралії, є модернізованим варіантом на основі високоефективної серії M113, яка з великим успіхом служить австралійській армії та багатьом іншим силам з 1960-х років.

Поряд із перевіреними захищеними мобільними машинами Bushmaster, M113AS4 забезпечать цінну захищену мобільність для українських військ, доєднуючись до подібних можливостейі, наданих з усього світу, повідомили у Генштабі ЗСУ.

 

bronetransporter_fvstr2.jpg

bronetransporter_fvstr3.jpg

bronetransporter_fvstr4.jpg

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ