Читайте нас в соціальних мережах

Британія змінює правила для прийому біженців-підлітків з України

Середа, 22 червня 2022 14:32
Підлітків з України Велика Британія готова приймати без супроводу після зміни правил, що очікується у ці дні.

 

Як зазначає ВВС, за новими правилами підліткам, які втекли від війни в Україні, буде дозволено приїжджати до Великобританії самотужки.

Раніше програма "Дім для України" вимагала, щоб молоді люди подорожували з опікуном або батьками або возз'єднатися з ними у Великій Британії.  Зміна правила має принести користь лише тим неповнолітнім без супроводу, які вже перебувають у системі. З міркувань безпеки їхні спонсори у Великій Британії мають бути або родичами, або знайомими їхніх батьків, наприклад близькими друзями сім'ї.

У виняткових випадках неповнолітні можуть залишитися в сім'ї, куди їх спрямували, але їм буде потрібно схвалення уряду та місцевої влади після посилених перевірок безпеки. Вважається, що підлітки з більшою ймовірністю досягнуть успіху в подачі заяв цим шляхом, оскільки їм потрібно менше підтримки, ніж дітям.

Представник уряду сказав, що вони вивчають, чи можна безпечно відкрити програму "Дім для України" для більшої кількості дітей.

"Ми несемо відповідальність за безпеку дітей, і, як справедливо очікує громадськість, ми запровадили надійні процеси для їхнього захисту після прибуття в країну", — сказав представник.

Додати коментар