Читайте нас в соціальних мережах

Скільки заробить Усик за бій із Ф'юрі: нові подробиці ціни поєдинку

П'ятниця, 22 березня 2024 17:24
Бій Олександра Усика проти Тайсона Ф'юрі — це не просто спортивна подія.

Це битва за честь нації, протистояння непохитного духу українського козака проти хвалькуватого британського лицаря. Ціна перемоги? Безцінна!

Хто переможе — цього поки що ніхто не знає, але на сайті Джонні24 вже відкрито розпис на спаринг із чудовими коефіцієнтами.

Скільки коштує перемога над Циганським королем

Ф'юрі, як відомо, не ликом шитий. За бій з українським боксером він, за чутками, запросив королівський гонорар, який можна порівняти з бюджетом невеликої країни. Інсайдери подейкують, що британець отримає 100 млн доларів, хоча офіційно ця інформація не підтверджувалася. Усик же тримає свої фінанси в секреті, але, за чутками, його гонорар буде не менше 60 мільйонів.

Звідки ж такі космічні цифри:

  1. По-перше, майбутній бій, намічений на суботу, 18 травня, обіцяє стати одним із найкасовіших в історії боксу. Очікується, що трансляцію подивляться понад 2 мільярди людей по всьому світу.
  2. По-друге, місцем проведення історичного спарингу обрано Саудівську Аравію. Багата країна не шкодує коштів на масштабні спортивні події.
  3. По-третє, спонсорські контракти та рекламні кампанії навколо бою обіцяють принести шалені суми.

Точні цифри, звісно, тримають у таємниці й обговорюють за зачиненими дверима. Але, з огляду на масштаби події, можна сміливо припустити, що мова дійсно йде про кошти, які змусять занервувати навіть найзаможніших шейхів.

Візьмемо, приміром, Олександра Усика. Український «Котик», відомий своєю холоднокровністю і блискавичними ударами, вже не раз купався в золоті перемог. А тепер він готується до чергового запливу, але вже в морі доларів. Не рахуючи бонусів, його особистий рекорд із заробітку склав 75 млн за реванш з Ентоні Джошуа.

Тайсон Ф'юрі, «Циганський король» із Великої Британії, теж не з «дешевих» спортсменів. Потужний, як трактор, і хитрий, як лис, він жадає не тільки чемпіонського пояса, а й важкого гаманця. Його попередній рекорд — 30 млн доларів за поєдинок із Ділліаном Вайтом у квітні 2022 року.

Підбиваємо підсумки

Насмілимося припустити, що озвучені раніше гонорари цілком можуть бути правдою. Рекламні контракти та відсоток від продажу квитків на таку грандіозну за видовищністю спортивну подію точно перевершать усі очікування. Не слід забувати й про такий важливий аспект, як частка від прямих трансляцій. Останніми роками це стало значним джерелом доходу для боксерів, і у випадку з боєм Усика та Ф'юрі, відсоток від PPV (pay-per-view) може суттєво збільшити їхній заробіток.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ