Читайте нас в соціальних мережах

Що потрібно Україні для прямої путівки до групи ЛЧ 2023/24

Четвер, 11 травня 2023 17:50
Як доля українських команд залежить від того, хто виграє Лігу чемпіонів та Лігу Європи?

9-го травня, мадридський "Реал" та англійський "Манчестер Сіті" зіграли внічию на півфінальній стадії Ліги Чемпіонів 2022/23. Наступного дня “Мілан” програв “Інтеру” з рахунком 0:2. Проте вже наступного тижня відбудуться матчі-відповіді, які і визначать фіналістів ЛЧ. А фіналісти Ліги Європи визначаться у парах “Рома” – “Байєр” та “Ювентус” – “Севілья”. Вигідні коефіцієнти на ці матчі можна знайти в БК HelaBet. Ця контора відома завдяки прибутковими кефам, лініям в матчі та прематчі. Щоб вирішити чи робити ставку в цій конторі, слід спершу прочитати детальний огляд Хелабет тут.

Українські клуби також залежать від команд, які здобуть перемогу на ЛЧ та ЛЄ, тому що вони можуть піднятися в рейтингу асоціацій УЄФА.

За результатами сезону 2021/22, Українська асоціація футболу зайняла 12 місце в рейтингу коефіцієнтів УЄФА. Якщо російські клуби залишаться відстороненими виступати в чемпіонатах під егідою УЄФА, Україна займатиме 11 позицію.

Згідно з правилами УЄФА, команда, що стала чемпіоном 11 країн рейтингу асоціації, має можливість потрапити в плей-офф відбіркового турніру ЛЧ – шляхи чемпіонів.

Чемпіон України (тобто той клуб, який виграє УПЛ) може отримати прямий квиток до основного етапу Ліги Чемпіонів наступного сезону, якщо команда-володар Ліги Чемпіонів пробилася до групового турніру чемпіонату через турнір всередині своєї країни.

Щоб потрапити до групового етапу переможцю УПЛ, необхідно пройти тільки один раунд кваліфікації. Але для срібного призера українського турніру (команда, яка займає 2-ге місце) це виявиться набагато складнішим завданням, оскільки потрібно пройти три раунди кваліфікації шляху представників.

Проте, є один важливий момент для українських клубів. Якщо клуб, який потрапив до групового етапу через чемпіонат всередині країни, переможе в Лізі чемпіонів цього сезону, то чемпіон України одержить прямий квиток до основного етапу Ліги чемпіонів 2023/24. А для срібного призера УПЛ це ніяк не впливає.

Щодо Ліги Європи. Переможець цього чемпіонату виграє прямий квиток на груповий етап ЛЧ, якщо він не пройшов туди через турнір всередині своєї країни. Серед команд, які потрапили до півфіналу, тільки "Ювентус" має шанси на путівку до ЛЧ через внутрішній чемпіонат.

У разі потенційного тріумфу "Ювентуса" в ЛЄ, це було б корисно для срібного призера УПЛ, оскільки він потрапив би у третій раунд кваліфікації замість другого і у разі програшу опинився б відразу у групі Ліги Європи.

Проте для переможця УПЛ немає різниці, хто здобуде перемогу в ЛЄ. Якщо "Юве" виграє турнір і залишиться у топ-4 Серії А, то прямий квиток до ЛЧ отримає третя команда Франції.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ