Читайте нас в соціальних мережах

Президент федерації боксу в Тернопільській області боронить країну від початку повномасштабної війни

Середа, 15 лютого 2023 20:51
Президент федерації боксу в Тернопільській області Євген Степанов з перших днів повномасштабної війни пішов захищати Україну.

Євген Вікторович розповідає, свого часу  закінчив військове училище, тож розумів, куди йде та що має робити.

Каже, що за минулий рік наша армія дуже змінилася. Військові працюють злагоджено і добре підготовлені.

– Війна завжди міняє. Вона пробуджує в тобі ті почуття, які могли довго спати. Тоді, 24-го лютого,  почалася війна, а 25-го ми були в батальйоні територіальної оборони. Буквально за 3 тижні ми вже, практично, ядром 65 окремого батальйону військова частина 4048, зайшли добровольцями на фронт, – пригадує командир батальйону ТРО, президент федерації боксу Тернопільської області Євген Степанов. – У всіх, хто знаходиться на передньому краї, шалена мотивація.  Одні підрозділи в дуже важких станах, ви знаєте, які напрямки, - Соледар, Бахмут. Людям там дуже важко. Інші підрозділи трохи менше вогневого ураження проходять, більше плотніші бої. Але, звичайно, є дуже потужна мотивація. Усі воїни там різних вікових категорій, професій, з різною освітою. Ну так, потихеньку.

До Тернополя Євген Степанов приїхав на доукомплектацію засобами та особовим складом, однак не міг не прийти до спортсменів.

Значну частину життя він присвятив федерації боксу.

 Ми виховуємо молоде покоління, відриваємо від тих негативних подій, які відбуваються зараз. Виховуємо в них мужність, любов до своєї Батьківщини, почуття братерства,  говорить Євген Степанов. – Довгий період свого життя я опікувався боксом, тому я не можу його просто так залишити.  З великою радістю зараз скажу, що колектив тренерський досить сильний. Виступають за можливості, хлопці їздять і займають призові місця. Звичайно, не так, як в мирний час, все набагато важче.  Проте, ви самі бачите – зал постійно повний, тренери за копійки, але працюють, всі хто, що вміє, те і робить для перемоги.

Минулий рік для федерації боксу був успішним. Спортсмени їздили на змагання, займали призові місця і увійшли до складу національної збірної.

– У той час, коли президент федерації боронить країну, ми, тренерський склад, мусимо тримати свій фронт тут, у нас в спортзалі. Дуже багато дітей воїнів, військовослужбовців, чоловіків які безпосередньо «на нулі», – розповідає тренер відділення боксу Володимир Шнуровський.  До мене дзвонять багато батьків та дякують федерації, президенту федерації і тренерському складу, що не зважаючи ні на що, поки вони боронять край на передніх рубежах, нам вдалося зберегти тренувальний процес. Вони, воюючи з зброєю в руках, знають, що їхні діти мають можливість займатися спортом і виступати на змаганнях.

IMG 9558

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар