Читайте нас в соціальних мережах

Обігнала конкурентку на півсекунди: тернопільська біатлоністка виборола «золото» Чемпіонату Європи

Субота, 28 січня 2023 11:33
Тернопільська біатлоністка Анастасія Меркушина тріумфально завершила спринтерські перегони чемпіонату Європи, який у ці дні відбувається у швейцарському Ленцерхайді, випередивши найближчу переслідувачку на півсекунди.

 

Жіноча спринтерська гонка на 7,5 км чемпіонату Європи з біатлону відбулася вчора, 27 січня.

“Наша біатлоністка продемонструвала неймовірну швидкість на трасі та чисту стрільбу на усіх вогневих рубежах! Анастасія продемонструвала справжню спортивну боротьбу та опередила свою суперницю шведку на 0.5 секунди!”, — йдеться у повідомленні на сторінці Федерації біатлону України у Фейсбуці.

Спортивні оглядачі в один голос говорять – це була справді драматична боротьба, у якій наша землячка виграла "золото". І хоч до того Меркушина виглядала не дуже переконливо в "індивідуалці", у спринті змогла реабілітуватися спринті і показала себе з найкращого боку. 28-річна тернополянка чудова йшла по дистанції, при цьому розбивши на двох вогневих рубежах усі 10 мішеней.

Так, Меркушина пішла лідером на останній відрізок траси, однак показники її суперниць із Швеції та Німеччини були практично ідентичними, вони мали приблизно рівні шанси на перемогу. У підсумку Анастасія таки вирвала таке бажане «золото», випередивши на 0,5 секунди Тільду Йоханссон та на 1,8 секунди Ванессу Хінц.

До слова, для Анастасії Меркушиної це лише друге «золото» у дорослих змаганнях. П’ять років тому вона виграла спринт на Кубку IBU у Ріднау. А ще, завдяки перемозі тернопільської біатлоністки у Кубку націй Україна перемістилася на сьому сходинку.

Додати коментар