Читайте нас в соціальних мережах

Боксерки з Тернополя вибороли дві срібні медалі на Чемпіонаті України серед еліти (фото)

Неділя, 04 грудня 2022 18:42
З 28 листопада по 4 грудня у Яблуниці, що на Франківщині, пройшов Чемпіонат України з боксу серед жінок і чоловіків (еліта).

У змаганнях взяли участь орієнтовно 230 спортсменів з усієї країни. 

На змаганнях серед жінок Тернопільську обласну організацію Федерації боксу України представили Олеся Крисюк, Каріна Вовк та Соломія Голован.

Дівчата показали хороші результати – Олеся Крисюк та Каріна Вовк здобули «срібло» у своїх вагових категоріях. Соломія Голован, яка дебютувала на цих змаганнях, посіла 5 місце.

Чемпіонат України з боксу серед жінок і чоловіків (еліта) є відбірковими змаганнями до збірної на Чемпіонат світу з боксу та Європейські ігри.

Тренер спортсменок Руслан Фірман каже, до змагань боксерки готувалися протягом місяця.

– Добре витупили на цих змаганнях Каріна Вовк і Олеся Крисюк, яким трішки не вистарчило до перемоги і тріумфу. Каріна Вовк виступила у ваговій категорії 63 кг. В півфінальному поєдинку вона впевнено та з явною перевагою здобула перемогу над опоненткою з Дніпра – призеркою Європи та багаторазовою чемпіонкою України. У фінальному поєдинку їй трішки не вистачило досвіду і впевненості проти багаторазової чемпіонки України,  чемпіонки світу та Європи, боксерки з Києва. Вона показала непоганий поєдинок, але в кінцевому результаті поступилася і зайняла друге місце, говорить Руслан Фірман.

Друге місце на чемпіонаті зайняла ще одна боксерка з Тернополя Олеся Крисюк. Дівчина виступала у ваговій категорії 81 кг.

– Дуже впевнено до перемоги йшла Олеся Крисюк. В першому поєдинку вона за явної переваги перемогла спортсменку зі Львова. У напруженому півфіналі Олеся здобула перемогу над опоненткою з Чернігова – багаторазовою чемпіонка України, призеркою чемпіонатів Європи та чемпіонату світу, розповідає тренер спортсменки.У фінальному двобої Олеся зійшлася з багаторазовою чемпіонкою України, фіналісткою чемпіонату Європи з Хмельницького. У дуже важкому і напруженому (на думку багатьох фахівців виграному Олесею) поєдинку, вона поступилася і зайняла друге місце, ставши срібною призеркою чемпіонату України.

Дівчата є вихованками КДЮСШ з греко-римської боротьби відділення боксу та ТОДЮСШ з літніх видів спорту. Представляють ШВСМ та спортивне товариство «Динамо». Тренуються під керівництвом Руслана Фірмана в спортивних клубах «Шкіряна рукавичка» і «Текстильник».

received 844640973523466

received 1322716735150132

received 1144633973106534

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ