Читайте нас в соціальних мережах

Тернополянин Дмитро Підручний пропустить найближчі старти Кубка світу з біатлону

Субота, 03 грудня 2022 20:21
Капітан чоловічої команди України з біатлону, тернопільський спортсмен Дмитро Підручний, достроково завершив виступи на першому етапі Кубка світу сезону-2022/23 у Контіолахті (Фінляндія). Причина – травма коліна.

 

Як стало відомо, під час підготовки до нового сезону Дмитро сильно травмував суглоб, і навіть подумував про завершення кар’єри, але програв вибори на пост президента ФБУ і вирішив продовжити виступи. Підручний потрапив у заявку на перший етап Кубка світу в Контіолахті, але в першій гонці сезону (індивідуальної 29 листопада) не брав участі.

Лідер української чоловічої збірної з біатлону дебютував на фінському етапі естафети, де Україна посіла дев’яте місце. Дмитро Підручний передав естафету Богдану Цимбалу, ідучи на 13-ій позиції, причому на заключному колі ходом він поступився 38 секунд.

Зараз для Підручного шукають можливість обстежитися в австрійських фахівців. Існує ймовірність того, що Дмитро не допоможе команді і на наступному етапі Кубка світу, що пройде з 8 по 11 грудня у Хохфільцені.

«На жаль, моя травма коліна знову загострилася, хоча останніх п'ять днів до естафети зовсім не відчував болю і мав надію, що травма вже позаду. Вчора, під час максимального навантаження, вона знову проявилася. Тож порадившись із тренером, лікарем та фізіотерапевтом, ми прийняли спільне рішення, що в Контіолахті я більше не стартуватиму.

Незабаром на мене чекає обстеження. Лише після нього я буду знати коли зможу повернутися в змагальний ритм. Маю надію, що це буде найближчим часом», - написав 2 грудня Дмитро Підручний у своєму «Фейсбуці».

Ми ж бажаємо спортсмену швидкого одужання, адже зараз він особливо потрібен своїй команді…

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ