Читайте нас в соціальних мережах

Бойкот триває: Глава Федерації хокею України виходить з НОК та пропонує перевибори

Середа, 23 листопада 2022 16:21
Глава Федерації хокею України Георгій Зубко не хоче бути членом Національного олімпійського комітету України через склад НОК.

 

"Подав заяву на виключення мене зі складу членів НОК. Мав би за честь продовжувати представляти інтереси розвитку хокею в українському олімпійському русі, проте не за такого складу та не за таких обставин", – написав Георгій Зубко у своєму «Фейсбуці».

Своє рішення він називає "безкомпромісним" з декількох причин.

«По-перше, з поваги до тих, хто на фронті "буквально чистить нашу країну від зрадників та ворогів. А друге і, можливо, навіть обнадійливе — наше суспільство такий прецедент не проковтне. Реваншу старих облич не буде», – йдеться у дописі очільника Федерації хокею України.

За його словами, НОКу потрібні "прозорі і чесні перевибори".

Нагадаємо, у склад членів НОК України обрали боксера Олександра Усика, легкоатлетку Марину Бех-Романчук та олімпійську чемпіонку зі спортивної гімнастики Лілію Подкопаєву, а також членів забороненої ОПЗЖ Нестора Шуфрича, як президента Федерації України зі стрільби з луку, та Григорія Суркіса. Вони входять до списку із 39 фізичних осіб, які "сприяють розвитку спорту".

На знак бойкоту складу НОК, 18 листопада ексфутболіст та тренер збірної України Андрій Шевченко оголосив про вихід зі складу НОК. Того ж дня у Національному комітеті України повідомили, що Суркіс та Шуфрич покинуть організацію. 21 листопада заяву на вихід зі складу НОК написав депутат Верховної Ради від «Слуги народу», олімпійський чемпіон Жан Беленюк.

316828749_3203681783177595_6591514278715336651_n.jpg

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ