Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі знана спортсменка та суддя з Херсона навчає дітей вільної боротьби (відео)

Понеділок, 14 листопада 2022 16:35
Майстер спорту з вільної боротьби, багаторазова чемпіонка та призерка всеукраїнських і міжнародних турнірів, суддя міжнародної категорії Тетяна Сікновенко з Херсона тренує дітей у Тернополі.

На початку літа спортсменка вирвалася з-під окупації і знайшла прихисток у нашому краї. Зараз вона набрала дві групи дітей у борцівському залі Тернопільської спеціалізованої школи № 17 імені Володимира Вихруща.

До повномасштабної війни у цьому залі тренував юних тернополян Ігор Сцібйло. Зараз він захищає Україну від окупантів.

– Від початку повномасштабної війни Тернопіль став другим домом для тисяч українців, які приїхали до нашого міста, рятуючись від війни. І хоч справжнього тепла та затишку рідної оселі ми не замінимо їм сповна, та намагаємося допомогти людям якнайкомфортніше облаштуватися на новому місці. Коли наша команда дізналася, що на Тернопільщину тимчасово переїхала знана спортсменка, суддя міжнародної категорії з вільної боротьби Тетяна Сікновенко, вирішили, що ми обов'язково маємо допомогти їй працювати за покликанням. Сьогодні Тетяна Сікновенко навчає вільної боротьби юних тернополян, адже, попри війну, маємо дбати про фізичний та психологічний стан дітей,  розповів міський голова Тернополя Сергій Надал.

У Тернополі, каже спортсменка, вона намагається вселити дітям ту любов до боротьби, яку колись вселили їй.

– Коли я приїхала обслуговувати змагання в Тернопільській області, то мені запропонували роботу. Запитали, чи хочу я працювати тренером. Я прийшла працювати в цей зал. Головна мета моїх тренувань – сильне майбутнє. Сильне майбутнє – це наші діти, які будуть відбудовувати сильну незалежну Україну!  наголосила Тетяна Сікновенко.

Голова фракції ВО «Свобода» у Тернопільській міській раді Антон Горохівський наголосив: в Україні продовжує розвиватися дитячо-юнацький спорт, це – наша відповідь ворогу, який ніколи не здолає українців.

– У цьому залі до повномасштабної війни також відбувалися тренування. Залом займався Ігор Сцібайло, який зараз на фронті. Нам вдалося залучити Тетяну, яка приїхала до нас з Херсона. Важливо відмітити, що пані Тетяна є висококваліфікованим фахівцем – і тренером, і суддею міжнародного класу. Дуже добре володіє тематикою вільної боротьби,  зазначив Антон Горохівський.  

Діти від тренувань у захваті. Із Тетяною Сергіївною вони вже потоваришували і кажуть, що вільну боротьбу точно не залишать.

– Тут можна знайти собі друзів, побігати навчитися чогось,  ділиться Ангелінка.

Детальніше – у відео.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар