Читайте нас в соціальних мережах

Відома тернопільська біатлоністка відмовилась від «перегонів» за посаду Президента НОК України (заява)

П'ятниця, 11 листопада 2022 16:21
Знана українська біатлоністка, олімпійка чемпіонка з Тернопільщини Олена Білосюк не боротиметься за посаду Президента Національного олімпійського комітету України. Вона зняла свою кандидатуру на користь Жана Беленюка.

 

Про своє рішення вона повідомила у соціальній мережі, пояснивши своє бачення ситуації.

«Друзі, хочу повідомити вам про те, що я прийняла зважене рішення об’єднатись з командою Жана Беленюка та відмовитись від участі у звітно-виборній Генеральній асамблеї НОК України у якості кандидата в президенти НОК України. Разом ми сильніші! Цим рішенням я хочу підтримати кандидатуру Жана на виборах 17 листопада», - каже Олена Білосюк.

Спортсменка розповіла, що має із Жаном Беленюком спільне бачення того, як має розвиватись спорт в Україні.

«Все своє життя я присвятила спорту, пройшла довгий шлях і сформувала візію про те, як саме український олімпійський рух зокрема і спорт в цілому має розвиватись. Наша країна переживає один із найскладніших етапів своєї історії і проходить всі випробування з високо піднятою головою. За часи незалежності вже народилось і виросло покоління свідомих, рішучих та патріотичних людей, одним із яких є Жан Беленюк. Ми з Жаном обоє маємо чітку позицію, сформоване виважене бачення того, які ідеали мають стояти на першому місці і які речі сьогодні застарілі, а в деяких випадках - недопустимі! Разом до перемоги українського спорту!», - написала спортсменка.

Додамо, що вибори нового Президента Національного Олімпійського комітету відбудуться 17 листопада під час XXXVII звітно-виборної Генеральної асамблеї НОК України. На цю посаду претендують вже троє кандидатів: міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, олімпійський чемпіон Жан Беленюк та директор ННІ спеціальної фізичної і бойової підготовки та реабілітації Ігор Малинський. Останні 17 років НОК очолював Сергій Бубка, який цьогоріч відмовився від участі у виборах.

314126821_1716391142076350_3031778248730518088_n.jpg

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар