Читайте нас в соціальних мережах

Спортсменка з Тернопільщини планує очолити Національний олімпійський комітет

Середа, 02 листопада 2022 18:23
Олена Білосюк - Підгрушна, відома українська біатлоністка, яка проживала на Тернопільщині, подала свою кандидатуру на посаду голови Національного олімпійського комітету України.

Станом на 2 листопада відомо про чотирьох претендентів на посаду керівника НОК - Жан Беленюк, Олена Білосюк, Вадим Гутцайт та Ігор Малинський.

Вибори мають відбутися 17 листопада. 

До слова, Олена Михайлівна Білосюк (дівоче прізвище Підгрушна (нар. 9 січня 1987, Легниця, Нижньосілезьке воєводство, Польща) — українська біатлоністка, заслужений майстер спорту України, чемпіонка Олімпійських ігор у Сочі, чемпіонка світу, 5-разова чемпіонка Європи, переможниця і призерка етапів Кубка світу з біатлону. З 25 березня 2014 по 8 квітня 2015 — заступниця Міністра молоді та спорту України. Кавалер Ордена княгині Ольги ІІ та ІІІ ступенів, лавреатка Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України (2009).

Нагадаємо "Тернополяни" писали, що свою кандидатуру подав Жан Беленюк, звинувативши Сергія Бубку, що той втік на початку війни з України. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар