Читайте нас в соціальних мережах

Скульптуру чемпіона світу з армспорту Андрія Пушкаря встановили на його могилі у Кременці (ФОТО)

Субота, 06 серпня 2022 12:40
На могилі знаменитого чемпіона світу з армспорту, кременчанина Андрія Пушкаря встановили пам’ятник – детальну скульптуру спортсмена з граніту.

 

Сьогодні, 6 серпня, у день народження Андрія Пушкаря, скульптуру світу показала його дружина Світлана.

«Дорогі друзі, завершена робота нашому Андрієві. Нашому, бо належав світові. Прагнула висловити всю пошану і любов. Хай живе добра пам’ять. Робота талановитого скульптора пана Володимира Журавля. Дякую за підтримку вам, пане Василю Вірастюк, - поділилася Світлана Пушкар. – Низько вклоняюся за вашу підтримку з днів похорону, дорогі рідні, друзі, знайомі та незнайомі мені люди. Вклала її у роботу. Написала про те на граніті. З теплом пам’ятаю про кожен жест допомоги, бо гріє дотепер».

Також жінка поділилася, що виготовлення скульптури було надзвичайно тяжким, адже вона опинилася одна у втраті і там, де потрібно було працювати над схожістю.

«Парадоксально, але я не маю фото у великих, необхідних для тієї роботи, розмірах. І не змогла їх, на жаль, отримати. Корегувати на глині вигини брів, ліній волосся, очей чи підборіддя дорогої людини, довелося разом із скульптором. Боляче було спускатися в провалля втрати, коли, здавалося б, йшла на поверхню, - розповіла жінка. – Усім вам, хто знайшов для мене добре слово і допоміг доброю справою упродовж всього шляху, невимовно вдячна. Тому що дотик до людини, яка втратила, часто спричиняє їй біль. Поранити мене легко. І вам, котрі в своєму серці знаходили і давали тепло, щиросердно дякую».

Нагадаємо, відомий на весь світ талановитий український спортсмен-рукоборець, тренер, заслужений майстер спорту України, багаторазовий чемпіон України, Європи та світу Андрій Пушкар народився 6 серпня 1985 року в Кременці на Тернопільщині. Став 15 разів чемпіоном світу, 16 разів — чемпіоном Європи, 7 разів вигравав кубок світу серед професіоналів. Окрім цього лише в Україні Андрій Пушкар здобув близько 200 медалей з різних турнірів, а з усього світу — понад 30 країн.

Життя спортсмена обірвалося трагічно – у ДТП на Рівненщині 14 листопада 2018 року.

«Спи спокійно, наш найдорожчий. В моєму серці завжди. Вічний сум і біль за тобою…У нас війна. Все, що можу, робитиму», - поділилася Світлана Пушкар.

 

 

pushkar_andrii_pamyatnyk2.jpg

pushkar_andrii_pamyatnyk3.jpg

pushkar_andrii_pamyatnyk4.jpg

pushkar_andrii_pamyatnyk5.jpg

pushkar_andrii_pamyatnyk6.jpg

pushkar_andrii_pamyatnyk7.jpg

pushkar_andrii_pamyatnyk8.jpg

pushkar_andrii_pamyatnyk9.jpg

pushkar_andrii_1.jpg

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ