Читайте нас в соціальних мережах

Юні веслувальники з Тернополя здобули перемогу на «Добротвірській регаті»

Вівторок, 26 липня 2022 13:30
Перемогу на «Добротвірській регаті-2022» здобули вихованці Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи з водних видів спорту Тернопільської міської ради.

Змагання з веслування на байдарках і каное відбулись на Львівщині у селищі Добротвір.

В умовах війни – це єдині масштабні змагання в Україні серед юнаків та дівчат. Участь у регаті взяли 240 учасників з 24 команд. Традиційно до змагань долучилися спортсмени з західної України. Окрім них на регату прибули веслувальники з Дніпропетровської, Миколаївської, Полтавської, Київської, Чернігівської, Житомирської, Вінницької областей та міста Києва.

У здобутку тернопільських веслувальників три «золоті», шість «срібних» та одна «бронзова» медалі.

Золоті нагороди вибороли: Соломія Сосновська в байдарці-одиночці на дистанції 1000 метрів серед дівчат молодшої вікової групи 2008-2009 років народження та Єлизавета Ліщина також у байдарці-одиночці на дистанції 1000 метрів серед дівчат старшої вікової групи 2006-2007 років народження. А також Єлизавета Ліщина у парі з Іриною Марцюк здобули золото у байдарці-двійці на дистанції 500 метрів серед дівчат старшої вікової групи 2006-2007 років народження.

Срібні нагороди одержали: Соломія Сосновська у байдарці-одиночці на дистанціях 200 та 500 метрів серед дівчат молодшої вікової групи та Єлизавета Ліщина - у байдарці-одиночці на дистанції 500 метрів серед дівчат старшої вікової групи, Ірина Марцюк - у байдарці одиночці на дистанції 200 метрів серед дівчат старшої вікової групи.

Ще два «срібла» в екіпажу байдарки-двійки у складі Артема Устименка та Іллі Кривенького на дистанціях 500 та 1000 метрів серед молодших юнаків 2008-2009 років народження.

Бронзову нагороду здобув Єгор Гнатюк у байдарці-одиночці на дистанції 500 метрів серед юнаків молодшої вікової групи 2008-2009 року народження.

Готували спортсменів до змагань тренери Анастасія Гикава, Ігор Ладика та Валентина Кудрявцева.

«За результатами виступів у Добротворі сформована команда, яка готуватиметься до престижних міжнародних змагань «Олімпійські надії», що відбудуться в середині вересня цього року у місті Братіслава. До складу команди увійшли Єлизавета Ліщина, Ірина Марцюк, Соломія Сосновська», - розповів тренер Володимир Гикавий.

dobrotvir-2.jpg

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ