Читайте нас в соціальних мережах

Десятки озброєних спецпризначенців: Тернопіль опинився в епіцентрі масштабного боксерського скандалу

Понеділок, 31 січня 2022 18:40
Під час Чемпіонату України з боксу-2022 серед чоловіків та жінок до 22-х років у Тернополі розгорівся скандал.

Очільники понад десяти регіональних федерацій боксу приїхали до Тернополя в пошуках президента Федерації боксу України. Саме у Тернополі вони сподівалися «зловити» керівника ФБУ Володимира Продивуса, якого категорично не схвалюють, та поспілкуватися з ним.

Нагадаємо, внутрішній розкол Федерації боксу України трапився наприкінці 2021 року. Так, 17 грудня на сайті ФБУ повідомили переобрання нового президента на 4 роки. Ним став Володимир Продивус. Однак 11 регіональних  федерацій бойкотували таке рішення й заявили про фальсифікацію виборів. Вони зазначили, що не брали участь у звітно-виборчій конференції. Відтоді у боксерському середовищі України не втихає скандал. Спортсмени, які виcтупили проти такого рішення, намагаються поспілкуватися з Володимиром Продивусом, але вже майже два місяці не можуть висловитися у його присутності.

В передостанній день чемпіонату, що відбувся у Тернополі, в ТРЦ «Подоляни» помітно побільшало поліцейських та нацгвардійців. Вочевидь, для того, аби зупинити потенційний конфлікт, адже з’явилася неофіційна інформація про те, що Продивус приїде до Тернополя. Відтак, до Файного міста з’їхалася команда опозиціонерів, знаних осіб у боксерському світі. Серед них – президент Київської міської організації ФБУ Кирило Шевченко; донецький боксер Дмитро Єлисеєв; львівський боксер, призер Олімпійських ігор 2000 року Андрій Котельник та інші. У Тернополі вони хотіли висловити свої претензії Володимиру Продивусу, але він не приїхав. До акції проти Продивуса приєдналися і кілька десятків активістів з «Національного корпусу» з нашого міста та сусідніх областей.

– У нього немає хоробрості. Де ти, рідний? Прийди і скажи свою думку – легітимно тебе обрали чи ні?! Якщо він називає нас усіх боксерською сім’єю, то де зараз сам? Чому не приїхав? Зберіть усю сімю, а не меншу частину, нехай кожен висловиться. Давайте переоберемо гідну людину, а не того, хто диктує, як поводитися,  обурилися боксери.

Віддуватися за свого керівника довелося віце-президенту федерації. Він закликав противників Продивуса «не руйнувати те, що є». У результаті дискусії представники регіональних федерацій боксу домовилися зустрітися з керівництвом 22 лютого, аби розставити всі крапки над «і».

IMG 8834

IMG 8819

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар