Читайте нас в соціальних мережах

Зробили максимум із того, що могли, - відома тернопільська біатлоністка Олена Білосюк про підготовку до сезону

Понеділок, 29 листопада 2021 12:42
Відома тернопільська біатлоністка, капітан жіночої збірної України, олімпійська чемпіонка Олена Білосюк (Підгрушна) дебютувала у новому сезоні на першому етапі Кубка світу  в Остерсунді.

До вашої уваги – флеш-коментар спортсменки одразу після спринту для Суспільне Спорт.


– Олено, наскільки вдалася гонка? По ходу ще можна додавати?

- Я думаю, що так. В принципі, це лише початок сезону, я ніколи не відрізнялася швидким ходом у грудні. Спочатку потрібно подивитися аналіз гонки, наскільки великий програш, тоді я точно скажу, чи засмутилася я чи ні.

– Чи ти задоволена тим, як проходила підготовка? Перед цим сезоном команда здобула нового тренера – Уроша Велепеца, поряд з тобою був і Олександр Кравченко. Як усе вдалося щодо підготовки?

- Те, що тренери запланували – ми те й зробили. Між зборами ми кілька разів залишалися в Європі, щоб не наражатися на різні захворювання під час переїздів. Тому зробили максимум із того, що могли.

- Судячи з інтерв'ю президента федерації, коментаря старшого тренера Уроша Велепеца, все ж таки кращого фінішера, ніж Олена Підгрушна, у нас немає. Наскільки це є тиском для тебе, що потрібно підводити себе до головних стартів?

– Я завжди говорю, що незамінних людей не буває. Я дуже сподіваюся на те, що все ж таки наша молодь підіжме мене, настане на п'яти, і я скажу: «Нарешті я можу піти і у нас є гідна заміна» (усміхається). Звичайно, в будь-який час бігтимуть найсильніші, навіть під час Олімпійських Ігор, оскільки це було в Пхенчхані, коли дівчата були сильнішими за мене на той момент. Нема такого, що Підгрушна чи Білосюк біжить останній етап, бо вона Підгрушна.

Весь минулий сезон минув без уболівальників, зараз ми бачимо їх. Наскільки це відчувалося?

– Чесно кажучи, я навіть не звертала уваги (сміється). Сьогодні я була повністю зосереджена на гонці та пристрілці, тому що досить холодно і потрібно було максимально акумулюватись. На трасі минулого сезону було чимало тренерів, сервісменів, вони вели нас трасою. Так, я бачила, що вони заповнені, і на початку гонки постійно скандували, одразу подумала, що, напевно, шведи сьогодні дуже добре стріляють (сміється).

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ