Читайте нас в соціальних мережах

Спортсмен з Тернопілля виборов медаль на чемпіонаті світу з української боротьби на поясах (фото)

Субота, 09 жовтня 2021 17:30
Просто зараз у Львові проходить перший чемпіонат світу з української боротьби на поясах. Та спортсмен з Тернопільщини вже встиг зійти на п'єдестал для отримання призової медалі.

 

Офіційне відкриття змагань відбулося вчора,  8 жовтня. Організовують подію — Міжнародна федерація української національної боротьби на поясах та ГО «СК «Галицькі Леви».

«Вихованець Збаразького ФСК "Чемпіон" Михальський Олександр став бронзовим призером чемпіонату світу з української боротьби на поясах у ваговій категорії  80 кг., що проходить в м. Львові за участю збірних 16 країн світу», — повідомив на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук» тренер зі Збаража Петро Король.

До слова, участь у чемпіонаті підтвердили більше 15 країн. Серед них: Польща, Чехія, Німеччина, Швеція, Іран, Єгипет, Бразилія, Ізраїль, Молдова, Узбекистан, Білорусь, Азербайджан, Грузія, Литва, Латвія, Естонія. Змагатимуться близько 150 учасників.

Як зазначають у Спортивному Комітеті України, українська боротьба на поясах була широко поширена на території сучасної України впродовж другого тисячоліття нашої ери, особливо у південній та східній її частині, і мала важливе прикладне значення під час підготовки воїнів. Такий різновид боротьби має ознаки спортивної тому, що на меті не нанесення ушкодження, а доведення своєї переваги. З певними відмінностями боротьба на поясах представлена у багатьох народів світу.

Відроджувати сучасний формат поясної боротьби в Україні почали з кінця ХХ століття. Наразі українську боротьбу на поясах офіційно визнали як неолімпійську дисципліну. Український вид боротьби на поясах не представлений на Олімпіаді чи Всесвітніх іграх.

244752060_1271832126666951_2990755321184448547_n.jpg

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ