Читайте нас в соціальних мережах

Відсутність дозволів та трава вище колін: на біатлонній базі у Підгородньому дітям заборонено повноцінно тренуватися (відео)

Неділя, 13 червня 2021 17:43
Понад півтора місяці на біатлонній базі у Підгородньому не проводять комплексних тренувань.

Все через те, що президент федерації біатлону Тернопільської області Віктор Щур не продовжив дозволу на використання вогневого стрільбища. Як наслідок – юні спортсмени стріляють із пневматичних гвинтівок по портативних мішенях.

Про це «Тернополянам» розповів заслужений майстер спорту України, триразовий чемпіон Х Паралімпійських ігор з лижних гонок, триразовий чемпіон світу Петро Кардаш.

– За понад 40 останніх років вперше в історії тернопільського біатлону на базі в Підгородньому заблоковане стрільбище. Спортсменам заборонено стріляти з дрібнокаліберних гвинтівок, лише – з пневматичних. Усе через те, що президент федерації біатлону Тернопільської області Віктор Щур не продовжив дозвіл. Відтак, юні біатлоністи вже понад 1,5 місяці не можуть повноцінно тренуватися, – зазначив Петро Кардаш. – Я віддав спорту 27 років. Увесь цей час тренувався не лише взимку, але й влітку. Літній біатлон – це також біатлон: катання на лижоролерах, біг, стрільба. Це вагома підготовка до змагань, тому дуже шкода, що діти її втрачають.

Та не всім спортсменам дозволено користуватися навіть пневматичною гвинтівкою. Через особисті конфлікти керівник бази Віктор Щур не допускає до тренувального процесу групу заслуженого тренера Ігоря Починка, яка є найуспішнішою, додав Петро Кардаш.

Він також зауважив, що через відсутність дозволу на використання вогневого стрільбища та дрібнокаліберних гвинтівок, тернопільські біатлоністи, найімовірніше, будуть змушені пропустити всеукраїнські змагання з біатлону на призи президента.

Однак відсутність дозволів – не єдина проблема. База у Підгородньому перебуває у вкрай занедбаному стані. Відомі біатлоністи вже кілька років б’ють на сполох, але керівництво бази на це зважає.

– Сьогодні база у Підгородньому – по коліна у траві. Все буквально заростає хащами. Лижеролерною трасою неможливо пройти, по узбіччях – гілля. Територію навіть не можуть підмести. Це – геноцид тернопільського біатлону. Ми пропонували свою допомогу Віктору Щуру, однак він навідріз відмовляється до нас прислухатися. Я віддав спорту майже три десятки років. Здобував нагороди для Тернопільщини як на всеукраїнському, так і міжнародному рівнях, а сьогодні мені забороняють приходити на базу, – наголосив Петро Кардаш.

Для того, щоб зупинити занепад біатлону на Тернопільщині, потрібно зробити кілька речей, пояснив Петро Кардаш.

– Найперше необхідно терміново змінити президента федерації біатлону Тернопільської області. Законним шляхом відібрати базу у чернгівців. Розпочати ремонт. Є люди, які готові допомогти, взяти базу під опіку, але спершу потрібно розібратися із документацією. Лише так біатлон на Тернопільщині буде відроджуватися. Мені прикро, що цей вид спорту знищують, бо він дає дуже багато можливостей. Завдяки біатлону я відвідав багато країн світу, дуже вдячний за це і, думаю, віддався у своїй спортивній кар’єрі на максимум,  підсумував Петро Кардаш.

Відео 1

 

Відео 2
ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #3 Правда 16.06.2021, 23:07
Саме прізвище говорить що криса є криса і його злодійський задум за підтримки Бринзака по заволодінню спортивним комплексом з подальшою прихватизацією давно всім відомо, а спорт потрібний тільки ідіотам і фанатикам. Це щуреня поваги до старших взагалі не має а тільки гроші та хамство. ГНАТИ БИДЛО!
Скарга
0 #2 Михайло 15.06.2021, 23:44
Гнати цього злодія самозванця з бази, а правоохоронним органам потрібно впритул занятися цим бидлом ЩУРЕМ та аферистом Гунтиком під прикриттям горе патріота Барни які підробили документи на спортивний комплекс і передали я думаю за добру мзду.45 років тренувалися спортсмени і проблем ніяких не було хоча були скрутні часи, а результат був.
Скарга
0 #1 Олена 14.06.2021, 14:44
Доброго дня . Все що написано в даній статті цілковита не правда. Мій син ходить на тренування із великим задоволенням, територія чиста і трава скошена. Тренування проходять в цілковитій дружній і веселій обстановці. Діти тренуються щодня протягом року і навіть влітку, коли канікули. Так, малі діти до 12 років стріляють з пневматики, бо по техніці безпеки, можна стріляти з 12 років. А малі навики правильного вистрілу вивчають з пневматики, це безпечно.
Взагалі, щоб писати таку статтю журналістам необхідно вислухати дві сторони. І виважено, об’єктивно висвітлювати тему .
Я вважаю що дана стаття замовна, в ній однобоко висвітлено інформацію ображеного спортсмена. Інакше як замовна, її ніяк не назвати.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ