Читайте нас в соціальних мережах

Змагання – під питанням: у столиці обурені ситуацією з приміщенням тернопільських картингістів

Вівторок, 08 червня 2021 16:58
Дитячий центр науково-технічної творчості у Тернополі – на межі закриття.

Через занедбаність приміщення, відсутність електроенергії й води на змаганнях у Києві навіть ухвалили рішення перенести з червня на серпень етап всеукраїнських змагань з картингу серед учнівської молоді, який мав відбутися в Тернополі у червні.

Нагадаємо, функціонування Тернопільського обласного комунального центру науково-технічної творчості школярів та учнівської молоді – під загрозою. Через відсутність електроенергії та води вихованці закладу змушені пропустити низку рейтингових обласних та всеукраїнських змагань.

Вихідними, 5 та 6 червня, у Києві на картинговій трасі «Чайка» ТО «ТСО України» відбувся II етап Кубку командувача Сухопутних військ Збройних Сил України з картингу спільно з всеукраїнськими змаганнями учнівської молоді з картингу.

Вихованці Тернопільського обласного комунального центру науково-технічної творчості школярів та учнівської молоді вибороли призові місця та здобули третє загальнокомандне місце.

Перше місце у класі «Піонер-Н-міні» виборов Захар Сліпченко. Третє місце у категорії «125-безкоробка-Юнаки» отримав Костянтин Сорокопуд. Четверте місце у класі «Піонер-Н-міні» посів Остап Цимбалюк, який, до слова, вперше взяв участь у змаганнях такого рівня. Тренувалися пілоти під керівництвом Миколи Чорного.

Однак здобутки хлопців, схоже, не цікавлять місцеву владу, бо дитячий центр науково-технічної творчості у Тернополі – на межі закриття. Через занедбаність приміщення, відсутність електроенергії й води на змаганнях у Києві навіть ухвалили рішення перенести з червня на серпень етап всеукраїнських змагань з картингу серед учнівської молоді, який мав відбутися в Тернополі у червні.

– Три етапи змагань мали пройти у Києві, Полтаві та Тернополі. Цими вихідними у столиці було прийнято рішення перенести змагання у Тернополі з червня на серпень через проблеми із місцевою владою. Таку пропозицію озвучив завідуючий відділом картингу УДЦПО Іван Кияниченко під час брифінгу. Відтак, її підтримали колегіальним рішенням, – розповів тренер і керівник федерації картингу Тернопільської області Микола Чорний.

Він наголосив на тому, що змагання з картингу серед учнівської молоді є рейтинговими та дуже важливими для пілотів.

– Ми завжди збирали у Тернополі понад сотню учасників. Після карантину вирішили відновити цю традицію, але, на жаль, ситуація, яка склалася, не дозволяє це зробити, – підкреслив Микола Чорний. – Не відбуваються змагання, не відбуваються тренувальні збори – відповідно, падає рівень підготовки пілотів.

Керівник гуртка з картингу Тернопільського обласного комунального центру науково-технічної творчості школярів та учнівської молоді Юрій Петько каже, після розголосу проблеми ситуація тільки погіршилася.

– Під час брифінгу у Києві ми розповіли про проблеми тернопільського картингу. Саме тому було прийнято рішення перенести змагання на серпень. Думаю, до цього часу ситуацію вдасться вирішити, бо зараз вона – патова. У приміщенні центру немає ні світла, ні води, діти не можуть тренуватися, а конфлікт з керівництвом КУТОР «Тернопільська обласна дитячо-юнацька спортивна школа з літніх видів спорту» лише поглибився. Ми відчуваємо постійний тиск з боку директора цієї установи. Подейкують, що на місці нашого центру має з’явитися висотка, а ми залишимося без приміщення й траси,  зазначив Юрій Петько.  

Попри відсутність фінансування та проблеми з приміщенням, тренери та вихованці центру продовжують покладатися на власні сили. Так, у середу-неділю вони візьмуть участь у змаганнях в Дніпропетровській області.

– Прохання до всього тернопільського суспільства: допоможіть нам зберегти центр, продовжити тренуватися та повністю відновити заняття з 1 вересня. Уже є багато охочих вступити у наші гуртки, ледь не щодня приходять батьки та діти, а що їм відповісти – ми не знаємо, бо майбутнє – під знаком питання,  резюмував Юрій Петько.  

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар