Читайте нас в соціальних мережах

Петрович, коли будуть гроші?! У Тернополі збирають кошти для футбольного клубу "Нива" (відео)

Понеділок, 24 травня 2021 21:33
Керівництво тернопільського футбольного клубу "Нива" зібрали журналістів, щоб привернути увагу до фінансової проблеми, яка склалася у команді.

"Ми б хотіли з вашою допомогою рухатися вперед - це єдиний бренд, який залишився в Тернополі, - сказав Степан Рубай, президент ФК "Нива". - Ми маємо зберегти команду та рухатися вперед, на сьогодні в нас є база - база нормальна, є стадіон, є тренер, вболівальники. Ми хочемо, щоб "Нива" йшла вперед. Але нам трохи важко - десь коронавірус, ми кожних два тижні витрачали по 30 тисяч на аналізи, знаєте яка ситуація зі стадіоном. Також хочемо продовжити контракт з Ігорем Петровичем ще на рік, але треба бачити яка ситуація". 

"Нива" рухається вперед, але фінансового забезпечення від влади чекати поки що не приходиться - команді важко, і керівництво просить грошей у небайдужих тернополян.

"Я б хотів зібрати трьох керівників - міста, області, регіону , але люди зайняті це зробити важко, попередньо є розуміння та конкретної фінансової допомоги на жаль поки що не надходило, - відзначив Степан Рубай. - У влади є таке бачення, що ФК "Нива" приватний клуб, ми не тримаємося за футбольний клуб, головне, щоб "Нива" жила. Хотілось би , щоб вболівальники цивілізовано відстоювали "Ниву" та інтереси клубу. Є бачення від влади допомагати, але час йде. Надіємося, що хтось нам підставить плече. Але крім влади є у нас ще і бізнесмени і аграрії, є серйозні структури, але... Я готовий піти і просити, але це не від мене має йти, а від влади".

У "Ниви" є серйозний тренер, якого в області ще не було, та щоб його утримувати та команду потрібнів кошти. 

"Але щоб просити тренера працювати, треба мати розуміння, що хтось нам підставить плече, - наголосив Степан Рубай. - Нехай би дали 1-2-3 млн грн на сьогодні стоїть питання таких грошей, ніхто не говорить про 20 чи 50 млн грн. Зараз питання стоїть у якихось 3 млн грн, щоб ми рухалися далі і все". 

Як відзначив Степан Рубай, є різні варіанти вирішення ситуації, але на сьогодні потрібно фінансово підтримати ФК "Ниву", далі у клубі вже вирішуватимуть проблеми самі. 

"Питання заборгованості зарплат ми цього тижня десь закриємо, але як далі?, - розповів Степан Рубай. - Ситуація не безнадійна, але не вистачає коштів, ми готові переписати, відписати, головне, щоб зберегти команду". 

За словами головного тренера, якщо не буде фінансування, футбольний клуб розпадеться. 

"В першу чергу футболісти "Ниви" повинні отримувати зарплату, у них є сім'ї, які потрібно годувати, треба допомогти усім допомогти зберегти команду. Для того, щоб команда розвивалася, потрібні кошти. Є багаті люди у Тернополі, які я думаю можуть підтримати футбольний клуб фінансово, - ми домовилися - я допомагаю зберегти команду, як буде далі я не знаю, - сказав Ігор Климовський, головний тренер "Ниви". - Мене питають футболісти - "Петрович, коли будуть гроші?" Ви ж розумієте, що без грошей нічого не буде. Все залежить від фінансування - завершується фінансування - розпадається команда".

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар