Читайте нас в соціальних мережах

Про маніпуляції на змаганнях розповіла біатлоністка з Тернопільщини Олена Підгрушна

Субота, 27 лютого 2021 11:32
Відома біатлоністка з Тернопільщини, капітан жіночої збірної, олімпійська чемпіонка Олена Підгрушна розповіла про особливості «стріляючих лижників».

За словами Олени Підгрушної, на змаганнях біатлоністи повинні «зібратись, доки горить один сірник». Вона акцентує, що потрібні швидкість та покрокові дії, аби все було впорядковано і доведено до автоматизму. Саме тому вислів про сірник нагадує біатлон, особливо перед початком стрільби та після її завершення.

«Звичайно, є певні розбіжності у рухах різних спортсменів. Так як існують різні способи одягання і знімання гвинтівки (через бік, закидання за голову, зверху, знизу, тощо). Від цього залежать і перші маніпуляції ще на підході до коврика», - поділилася Олена Підгрушна.

Спортсменка розповіла, що її маніпуляції виглядають саме так:

  • - за кілька метрів знімаю палиці, лівою рукою відкриваю заглушку, перекладаю палиці з правої в ліву і праву руку просовую в ремінь гвинтівки, і повертаю палиці в праву руку;
  • - це дозволяє мені, ставши на коврик, одним рухом покласти палиці на ногу і зняти гвинтівку з правого плеча. Тим часом ліва рука відкриває затвор;
  • - палиці теж кладуть у різні місця, збоку, між ногами, на ногу;
  • - далі підготовка і стрільба;
  • - після завершення «закидаю» гвинтівку за спину, закриваючи заглушку, хватаючи палиці і відштoвxyючись від коврика;
  • - далі закриваю лівою рукою «шторку» (вона захищає діоптр) і одягаю палиці.

«Зі сторони виглядає усе дуже легко. Але за тією легкістю приховані десятки рухів, які відточуються до автоматизму. І це захоплююче!», - пояснила Олена Підгрушна.

Додати коментар