Читайте нас в соціальних мережах

Негода – не завада фінішу: у Підгородньому змагалися 40 юних біатлоністів

Понеділок, 13 січня 2020 10:09
Понад сорок юних біатлоністів Тернопільщини стали учасниками змагань на призи голови Тернопільського осередку федерації біатлону України, які відбувалися 11-12 січня на біатлонній базі у Підгородньому.
 
Організували першість Тернопільський осередок федерації біатлону України за підтримки Тернопільського обласного відділення Національного олімпійського комітету України.
 
У перший день спортсмени спробували свої сили у лижних перегонах, а наступного дня – у стрільбі.
 
Співорганізатор та суддя змагань Олександр Починок каже, через несприятливі погодні умови змагання видалися важкими, однак юні біатлоністи вправно подолали дистанцію.
 
– Через відсутність снігу змагання були доволі важкими. Низька температура повітря, дощ та вітер призвели до того, що хлопці та дівчата долали дистанцію нелегко, в найнесприятливіших погодних умовах. Попри все, вони впоралися добре. – розповідає Олександр Починок. – У перший день наймолодші учасники бігли спринт на 1200 метрів, найстарші – 7000 метрів. У другий день змагалися у стрільбі, аби ми остаточно визначили переможця, сумуючи бали. Також змагання присвячені ІІІ Юнацьким Олімпійським іграм, у яких бере участь тернополянин Віталій Мандзин. Маємо надію, що на IV ігри поїде більше наших спортсменів.
 
Також Олександр Починок зазначає, змагання організатори провели власними силами.
 
– Ще у 2016 році Барна та його команда знищили спеціалізовану тернопільську школу з біатлону ФСТ «Колос», яка мала відділення чи не у кожному районі області.  З того часу чиновники та спортивні функціонери не зацікавлені у тому, щоб проводити змагання для дітей. А у юних біатлоністів через це зникає стимул та зацікавленість до спорту. Дякуємо голові Тернопільського осередку федерації біатлону України Олегу Олійнику за фінансову підтримку у проведенні змагань, закупівлю набоїв. Також велика вдячність батькам юних спортсменів за те, що прищепили дітям любов до спорту,  – додав Олександр Починок.
 
Переможцями змагань у різних вікових категоріях стали:
 
2001 рік та молодші:
 
1.           Роман Костюк
2.           Ольга Славська
 
2006-2007 роки:
 
1.           Ірина Гуцуляк
 
2008-2009 роки:
 
1.           Костянтин Марценюк
2.           Ольга Процик
 
2010 рік:
 
1.           Дмитро Підручний
2.           Анастасія Змарко
 
Визначали переможців судді: Ігор Починок, Олександр Починок, Олег Бунт, Павло Клочко, Михайло Кручовий. Найкращі спортсмени отримали грамоти, призи та грошові заохочення.
biathlon2 13 01 20

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ