Читайте нас в соціальних мережах

Про законне право на Почаївську лавру вже заявляє і УГКЦ

Понеділок, 01 травня 2023 18:42
На молитовну та фізичну присутність в Почаївскій лаврі, що на Тернопіллі, претендує і Українська греко-католицька церква (УГКЦ). Таким чином, вже три церкви озвучили таку позицію.

 

"Позиція нашої церкви базується на історичних джерелах, що в Почаївській лаврі молилися греко-католики, – каже керівник департаменту комунікацій УГКЦ Ігор Яців. – Греко-католики були насильно вигнані зі всієї лівобережної частини України за царської Росії. Почаївську лавру ми не залишали добровільно".

Йдеться зокрема не про право власності на комплекс споруд, а про можливість користуватися, але "на сталій основі, як це відбувалось стосовно УПЦ МП, – на підставі договорів".

"Якщо держава не ухвалить позитивне для УГКЦ рішення – "хрестові походи" ніхто не організовуватиме. Ми просто засвідчили своє право там бути, щоб потім не вийшло, що ми мовчали, й тому нам нічого [не дали]", – пояснює Ігор Яців.

Як вирішити суперечку між церквами Мінкульт ще не знає, але бачить можливості проведення служінь різними церквами на одній території. Детальніше - читайте  ТУТ.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ