Читайте нас в соціальних мережах

У Тернопільській ОВА пояснили покроковий механізм переходу парафій з УПЦ мп до ПЦУ

Вівторок, 11 квітня 2023 20:30
Сьогодні, 11 квітня, у Тернопільській обласній військовій адміністрації роз'яснили покроковий механізм переходу парафій краю з УПЦ мп до ПЦУ. 

Нагадаємо, вчора, 10 квітня, громада села Бодаки Вишнівецької ОТГ разом із священнослужителем офіційно зареєструвала перехід від Української православної церкви (мп) до Православної церкви України.

Громаді вдалося перейти, адже в області нарекшті з'явилася посада - державного реєстратора. 

Сьогодні, 11 квітня, у Тернопільській ОВА розповіли про те, як громадам перейти до ПЦУ. 

Начальник обласного управління етнополітики та свободи совісті Ігор Кульчицький розповів про механізм реєстрації релігійних громад, пише Суспільне. 

"Громада, яка має бажання змінити своє організаційне та канонічне підпорядкування, може звернутися з відповідною заявою до начальника ОВА. Для цього потрібно провести збори, прийняти рішення, зібрати підписи, оформити збори протоколом, і разом зі статутом і протоколом зборів прийти у 120 кабінет на Грушевського, 8 і подати заяву", - відзначив Ігор Кульчицький. 

Наразі на Тернопільщині на офіційну реєстрацію чекають шість релігійних громад, які вийшли з московського патріархату, повідомили в пресслужбі Тернопільської єпархії ПЦУ. У вівторок, 11 квітня, зареєстрували п'ять громад.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ