Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі з’явилася петиція, яка забере «землі під ногами» московських попів

Понеділок, 10 квітня 2023 14:15
Петицію про розірвання усіх договорів з УПЦ московського патріархату зареєстрували у Тернополі.

Її автором 10 квітня став Гринько Руслан Ігорович. Уже за кілька годин після публікації петиція набрала 78 голосів з 300 необхідних. Триватиме голосування протягом 30 днів.

«Ми вимагаємо від міської влади Тернополя прийняти рішення щодо розірвання всіх договорів, укладених між Тернопільською міською радою, структурними підрозділами, підпорядкованими комунальними організаціями, установами і підприємствами та Українською православною церквою (УПЦ МП)», - йдеться у петиції.

Зазначається, що ці рішення повинні включати розірвання усіх видів договорів, де сторонами є органи місцевого самоврядування, комунальні організації міста Тернополя та УПЦ мп і всі її структурні підрозділи, зокрема: договори комунального обслуговування; договори оренди комунального майна; договори оренди комунальних земельних ділянок; договори про право користування комунальними земельними ділянками та комунальним майном; договори з обслуговування мереж тепло-, водо-, газопостачання та водовідведення; договори на вивіз сміття; інші договори та рішення, якими УПЦ МП надано права на користування комунальним майном, землею, послугами тощо.

«Тернопільська міська рада як орган місцевого самоврядування уповноважена розривати договори, в яких вона виступає стороною. Такі рішення в прямому сенсі позбавлять УПЦ мп «землі під ногами», базових благ і послуг, що суттєво ускладнять або унеможливлять їхню діяльність на території міста Тернопіль. Так звана «Українська православна церква», відома в суспільстві як УПЦ МП – це ворожа до України колабораціоністська організація, яка де-факто виконує роль структурного підрозділу ФСБ в Україні, - підкреслив автор петиції. – Починаючи з листопада 2022-го, співробітники Служби безпеки України провели ряд обшуків храмів УПЦ. Під час слідчих дій знайшли проросійську літературу, листування з «московськими кураторами» та паспорти РФ. Представники УПЦ МП неодноразово були помічені в колабораціонізмі, зв'язках з окупантами, виправданні російської агресії, українофобських висловлюваннях та інших злочинах проти України. Українці так і не почули від ключових ієрархів УПЦ МП засудження російської агресії, злочинів геноциду, скоєних російською окупаційною армією, засудження фактів колабораціонізму і прославляння держави-агресора з боку священиків УПЦ МП».

Функціонування ворожої церкви, яка виконує пропагандистські, шпигунські та інші підривні завдання ворога – це загроза національній безпеці України.

Підтримати петицію можна за посиланням ТУТ.

Читайте також: Великодні подарунки для воїнів, які обороняють Україну на фронті, збирають на майдані у Тернополі

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ