Читайте нас в соціальних мережах

Без емоцій та політики: у Тернополі відбулося засідання комісії щодо експертної оцінки майна Почаївської лаври

П'ятниця, 24 лютого 2023 18:30
Днями при Тернопільській ОВА відбулося засідання комісії, яка вивчає питання експертної оцінки майна споруд Почаївської лаври, та приділяє увагу правомірності видачі дозволів на будівництво на території державного заповідника.

Відбулося засідання тимчасової комісії Громадської ради при Тернопільській ОВА з питань дотримання законодавства України тимчасовими орендаторами споруд Почаївської Свято-Успенської лаври.

Секретар Громадської ради і секретар тимчасової комісії Володимир Воронін розповів Суспільному, що на перших засіданнях вироблять тактику й стратегію дослідження теми Почаївської лаври.

"Ми працюємо виключно в правовому полі. Тобто, відкидаємо емоції, відмежовуємося від політичних питань, зосереджуємося лише на дотриманні чинного законодавства. Будемо вивчати документи, перевіряти, чи відповідають вони правовим вимогам", сказав Володимир Воронін.

Члени Громадської ради вже надіслали пропозиції та запити в Кабінет Міністрів, у Міністерство культури. Від них отримали відповіді й поради.

За потреби будуть готувати звернення в правоохоронні органи, повідомив секретар Громадської ради.

"Тернополяни" писали, що 16 лютого відбулося інше засідання комісії під головуванням Михайла Головка. 

Вигнати з Почаївської лаври московський патріархат: відбулося перше засідання робочої групи у Тернопільській облраді.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ