Читайте нас в соціальних мережах

Глава російської церкви раптом закликав до «різдвяного перемир’я»

Четвер, 05 січня 2023 14:10
Патріарх Кирил, який відкрито схвалив війну рф проти України, раптом заявив, що нібито закликає до "різдвяного перемир'я".

«Я, Кирил, Патріарх Московський і всієї Русі, звертаюся до всіх сторін, залучених до "міжусобного конфлікту", із закликом припинити вогонь і встановити Різдвяне перемир'я з 12.00 6 січня до 24.00 7 січня, щоб православні люди могли відвідати служби в Різдвяний Святвечір і в день Різдва Христового», - йдеться у його заяві.

Раніше Кирил заявляв, що окупанти в Україні захищають росію, і ними "керує внутрішнє моральне почуття, засноване на православній вірі".

Також Кирил виступив із промовою в храмі збройних сил рф, розхвалюючи молодих росіян, які стають до лав армії і йдуть вбивати українців.

Пастка й елемент пропаганди, - Подоляк прокоментував заяву РПЦ про «різдвяне перемир’я»

«РПЦ не є авторитетом для глобального православ’я та виступає лише як «пропагандист війни». РПЦ закликала до геноциду українців, заохочувала масові вбивства й наполягає на ще більшій мілітаризації рф. Тому заява РПЦ про «різдвяне перемир’я» – цинічна пастка й елемент пропаганди», – повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар