Читайте нас в соціальних мережах

У Перемишлі урочисто розпочався Синод Єпископів УГКЦ (фото, відео)

Четвер, 07 липня 2022 20:57
Фото: Олександр Савранський Фото: Олександр Савранський
Сьогодні, 7 липня, у Перемишлі, у свято Різдва Івана Хрестителя було урочисто відкрито Синод Єпископів УГКЦ.

Архиєрейську Божественну Літургію в катедральному соборі Святого Івана Хрестителя у співслужінні єпископів УГКЦ з усього світу очолив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

У Синоді Єпископів беруть участь 40 владик Української Греко-Католицької Церкви, які прибули до Перемишля з України, Центральної і Західної Європи, Північної та Південної Америки, Австралії, а також запрошені гості.

Перед початком Літургії зібраних на Синод владик і Главу Церкви привітав владика Євген Попович, архиєпископ і митрополит Перемишльсько-Варшавський, який зазначив, що проведення Синоду Єпископів УГКЦ саме в Перемишлі, а не в Києві, як було заплановано попередньо, є наслідком «божевільної війни, якою путінська росія пішла проти України».

Апостольський нунцій у Польщі архиєпископ Сальваторе Пенаккіо у своєму слові до владик Синоду запевнив їх і весь український народ, який страждає від війни, у близькості та співпереживанні. «Ми з вами думками, молитвою і ділами», – сказав він.

Відтак архиєпископ Пенаккіо зачитав лист Святішого Отця Франциска до Синоду Єпископів УГКЦ.

У Літургії з нагоди відкриття Синоду взяли участь і делегат Польської єпископської конференції Юзеф Міхалік, архиєпископ-емерит Перемишльської римо-католицької архиєдієцезії, і владика Кшиштоф Худзьо, єпископ-помічник Перемишльської архиєдієцезії, а також новопризначений посол України в Польщі Василь Зварич.

У проповіді Глава УГКЦ назвав цьогорічний Синод «Божим милосердям до нас» і підкреслив, що «цей день пише історію нашої Церкви і нашого народу».

Фото: Олександр Савранський

 

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ