Читайте нас в соціальних мережах

Греко-католикам Тернопільщини продовжено термін обов’язкової Великодньої сповіді

Середа, 01 квітня 2020 10:10
Архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк оприлюднив декрет про продовження терміну Великодньої сповіді.

«Час Великодньої Сповіді продовжується на один місяць після завершення карантину. Скориставшись з цього звільнення, вірні не будуть порушувати Церковної Заповіді, яка зобов’язує їх кожного року, бодай раз, у Пасхальному часі, сповідатися і причащатися», - йдеться  в документі.

У архиєпархії пояснили, що таке рішення прийнято у зв’язку із запровадженим карантином на території України, з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції, адже багато вірних можуть мати перешкоди для того, щоб приступити до сповіді.

Декрет набирав чинності 31 березня 2020 року.

Також у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії УГКЦ повідомили, що вірні, які не перебувають у зоні ризику, протягом Великого Посту можуть приступати до сповіді, носячи захисну маску та зберігаючи відповідну санітарним вимогам відстань між священиком і каянником. Сповідь може відбуватися також на церковному подвір’ї на відкритому повітрі, дотримуючись вище згаданих вимог.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ