Читайте нас в соціальних мережах

Єпископ з Тернопільщини відзначив 5-ту річницю своєї хіротонії

Вівторок, 20 вересня 2016 09:06
Днями виповнилася 5-та річниця з часу єпископської хіротонії владики Димитрія (Григорака) - єпарха Бучацького УГКЦ.

 

З цієї нагоди в головному храмі м.Чортків відправлено урочисту Літургію, яку очолив ювіляр.

Від імені духовенства єпархії і від усіх парафіян з 5-річним ювілеєм єпископських свячень владику привітав о. Андрій Лемчук - синкел Бучацької єпархії у справах духовенства, побажавши Йому: «…надалі бути тим духовним батьком єпархії, біля якого завжди є добре і затишно, бо всі чуються захищеними…».

«Єпископська хіротонія - це для мене, особисто великий поворот в житті, а для єпархії - велике Боже благословення…», - підсумував влдика Дмитро.

Єпископ Дмитро Григорак (хресне ім’я Богдан) народився 1 січня 1956 року в м. Івано-Франківську. 14 жовтня 1989 року вступив до Чину Святого Василія Великого, в якому й склав довічні обіти.

У 1992 році отримав священичі свячення, після чого виконував душпастирські обов’язки на парафіях та в монастирях Франківщини та Волині.

28 липня 2007 року Папа Венедикт ХVІ призначив о. Дмитра Григорака Апостольським Адміністратором  Бучацької єпархії УГКЦ. А через чотири роки Ватикан оприлюднив повідомлення, що Cвятіший Отець Венедикт ХVІ дав свою згоду на канононічний вибір Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, який прийняв рішення призначити високопреподобного о. Дмитра Григорака єпархом Бучацьким.

Єпископська хіротонія відбулася 18 вересня 2011 р. в Катедральному Соборі Верховних Апостолів Петра і Павла у м. Чорткові. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ