Читайте нас в соціальних мережах

Робоча група ВРУ, до якої увійшов Михайло Цимбалюк, врегульовує питання грошового забезпечення військових

Неділя, 14 травня 2023 08:55
Робоча група Верховної Ради України обговорила питання про грошове забезпечення військовослужбовців та виплату додаткової винагороди.

Про це розповів народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк, який увійшов до складу групи.

– Основна мета нашої роботи – розробка змін до законодавства для врегулювання питань, окреслених у листі керівництва сил оборони і безпеки України щодо необхідності врахування можливих негативних наслідків прийнятого Парламентом закону №8312, –зазначив Михайло Цимбалюк.  

Зокрема, представники Парламенту, Міноборони, Генштабу, Мінфіну, СБУ, ГУР МО, УДО, МВС, Нацгвардії та інших органів і установ обговорили питання щодо:

  1. підвищення рівня заробітної плати особам, призваним на строкову військову службу;
  2. збільшення розміру стипендій курсантам вищих військових закладів та закладів освіти, які мають військові навчальні підрозділи;
  3. підвищення рівня грошового забезпечення інструкторів;
  4. уніфікації оплати праці військовослужбовців усіх структур сил оборони і безпеки в контексті запровадження єдиного стандарту грошового забезпечення;
  5. виплати додаткової винагороди, зокрема, створення законодавчих підстав для стимулюючих виплат для проведення наступу.

– Робоча група також обговорила проблемні питання виплат компенсації членам сімей військовослужбовців, які вважаються зниклими безвісти, та індексації пенсій військовослужбовцям. Крім того, було запропоновано врегулювати питання реєстрації у військових підрозділах транспортних засобів з правим розташуванням керма в період дії воєнного стану та спростити процедуру списання відповідної техніки. Окремо обговорювалося питання звільнення з військової служби деяких категорій військовослужбовців– додав Михайло Цимбалюк.  

Депутат наголосив на тому, що результатом спільної роботи має стати так званий «стимуляційний пакет» законодавчих змін щодо впорядкування вказаних питань.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ