Читайте нас в соціальних мережах

Михайло Цимбалюк: Контрнаступ може вплинути на членство України в НАТО (відео)

Субота, 06 травня 2023 14:08
Дуже важливо, щоб на липневому саміті НАТО пролунали конкретні кроки про те, що зробить Альянс для безпеки України, а також чітко скажуть терміни нашого членства.

На цьому наголосив народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк в ефірі каналу NTA.

– Я б щиро хотів, щоб на Вільнюському саміті НАТО Україна стала повноправним членом, але, на жаль, цього не станеться. Я впевнений, що саме Вільнюський саміт буде історичним, бо Україна отримає гарантії безпеки. Якщо говорити про НАТО, то Збройні сили України вже давно демонструють необхідні стандарти. Дуже вагомо й те, що сьогодні наші натівські партнери приїжджають навчатися бойовому мистецтву в українців,  зазначив Михайло Цимбалюк.

Політик підкреслив, що Україна вже «дозріла» до вступу у НАТО.

– Були приклади в історії, коли не завжди держава відповідала всім стандартам. Я боюся, щоб ми не отримали окремий статус, бо він не дає певних гарантій безпеки. Дуже важливо, щоб на липневому саміті прозвучали конкретні кроки щодо нашої безпеки, а також було розписано чіткі терміни. Збройні сили України відіграють велику роль у цьому. Наші успіхи на фронті можуть спонукати представників НАТО до зовсім інших рішень, аніж ті, які є зараз,  розповів Михайло Цимбалюк.  

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ