Читайте нас в соціальних мережах

Михайло Цимбалюк: «Держслужбовці та працівники критичної інфраструктури, які постраждали внаслідок війни, отримають грошову допомогу»

Понеділок, 27 березня 2023 15:00
Днями Верховна Рада України прийняла законопроект № 7353, щоб подбати про українців, які постраждали внаслідок агресії рф.

Детальніше про цю ініціативу розповів народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк в ефірі марафону «Єдині новини».

Політик зазначив, що в Україні державні службовці та працівники критичної інфраструктури, які постраждали внаслідок повномасштабної війни, отримають одноразову грошову допомогу в розмірі від 200 до 800 тисяч гривень.

– Цим законом держава прагне підтримати працівників об'єктів критичної інфраструктури, держслужбовців, посадових осіб місцевого самоврядування, які стали особами з інвалідністю через поранення, каліцтво, контузію або через захворювання, пов'язані з виконанням посадових обов'язків у період повномасштабної війни в районах бойових дій або в районах, що піддавалися бомбардуванням, авіаударам та іншим збройним нападам. Якщо така людина загинула, то виплату отримають члени родини, а саме 1 мільйон гривень,  зазначив Михайло Цимбалюк.

Він також розповів про важливе уточнення.  

– Із прийнятого закону №7353 про виплату одноразової грошової допомоги у разі отримання інвалідності чи смерті через російську війну прибрали згадку про журналістів. Оскільки за чинним законом у разі загибелі журналіста під час виконання ним професійних обов'язків членам його сім'ї з державного бюджету виплачується одноразова грошова допомога у розмірі сто прожиткових мінімумів, встановлених законом для працездатних осіб. У разі поранення, контузії, травми або каліцтва, заподіяного журналісту під час виконання ним професійних обов'язків, йому виплачується з державного бюджету одноразова грошова допомога в розмірі 50 прожиткових мінімумів, – каже Михайло Цимбалюк.   

Наразі в профільному комітеті тривають дискусії щодо того, щоб виплати допомоги журналістам збільшити.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар