Читайте нас в соціальних мережах

Михайло Цимбалюк: «Індексація пенсій – це велика перемога усіх тих, хто відстоював цю ідею» (відео) 

П'ятниця, 10 березня 2023 18:30
В Україні, попри війну, у березні 2023 року відбулася масштабна щорічна індексація пенсій. Ще дві індексації варто чекати у квітні та липні.

Про деталі перерахунку пенсій у ефірі каналу «РАДА» розповів народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк.

– Індексація пенсій – це велика перемога усіх тих, хто відстоював цю ідею. Ще на початку січня були великі сумніви, чи знайдуться в державному бюджеті кошти на проведення індексації. Багатьом пенсіонерам ця індексація буде проведена вперше за багато років. Станом на січень 2023 року в Україні є 10, 5 мільйонів пенсіонерів. Майже всі вони отримають індексацію з березня. Мінімум – 100 гривень (це умова постанови Кабміну). І не більше 1500 гривень. В середньому – більше 400 гривень, – розповів Михайло Цимбалюк.

Деякі категорії пенсіонерів поки не потрапили у список тих, кому перерахували пенсії.

– Йдеться про колишніх держслужбовців, науковців, працівників органів місцевого самоврядування. Уряд передбачив, що з першого липня цього року ці категорії пенсіонерів також отримають обіцяну індексацію. Також будуть індексувати пенсії пенсіонерів, які працюють. Коли говоримо про підвищення пенсії, то завжди хочеться, щоб було більше. Однак в часи війни, коли всі зусилля спрямовуємо на перемогу, підвищення пенсій – надзвичайно позитивна річ,  підсумував Михайло Цимбалюк.  

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ