Читайте нас в соціальних мережах

Михайло Цимбалюк закликає відновити бюджетну програму соцзахисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Четвер, 16 лютого 2023 18:38
Народний депутат від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк днями у Львові провів робочі зустрічі з керівництвом Львівської та Тернопільської обласних організацій «Союз Чорнобиль України».

Про це він розповів на своїй Facebook-сторінці.

– Під час наради обговорили нагальні проблеми чорнобильців та закцентували увагу на тому, що Законом про Держбюджет на 2023 рік цю категорію громадян віднесли до тих, які потрапили в складні життєві обставини. У такий спосіб учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, які стали інвалідами, а також дітей з інвалідністю внаслідок Чорнобильської катастрофи позбавили гарантій санаторно-курортного лікування, – розповів Михайло Цимбалюк.

Він звернувся до премʼєр-міністра України та міністра соціальної політики з ініціативою відновити окрему бюджетну програму «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», а також поновити права на санаторно-курортне лікування постраждалих першої категорії, а також дітей з інвалідністю внаслідок Чорнобильської катастрофи.

– Дякую голові Львівської обласної організації «Союз Чорнобиль України» Андрію Кульчицькому за запрошення відвідати музей ЧАЕС у Львові. Ви робите важливу і безцінну роботу, аби про події 1986 року памʼятали усі покоління, – додав Михайло Цимбалюк. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ