Читайте нас в соціальних мережах

«Військові проходять 9 кіл пекла»: Михайло Цимбалюк розповів, як спростити отримання статусу УБД

Субота, 11 лютого 2023 20:30
Народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк розповів, що до нього часто звертають військові, які стикнулися з проблемами оформлення статусу учасника бойових дій.

Політик вважає, що цей процес треба спростити, адже захисникам та захисницям дуже нелегко на полі бою, тому необхідно всіляко підтримувати їх в тилу.

На цьому Михайло Цимбалюк закцентував увагу під час слухань у Комітеті з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів на тему «Інструменти соціальної підтримки ветеранів-учасників бойових дій у післявоєнний період».

– Хлопці та дівчата, які перебували в зонах бойових дій і подають документи на статус УБД, кажуть, що цей процес нагадує «кола пекла». Переписують документи, перефотографовуються, заповнюють заяви відповідного кольору ручками – їм дуже принизливо все це.  Вони ж продовжують нести службу в той час, коли до них, як Захисників, так ставляться, без поваги до подвигів, які вони здійснюють в ім'я країни та народу,  зазначив Михайло Цимбалюк.

Він зауважив, що військові мають своє бачення того, як має відбуватися процедура подачі документів на отримання статусу УБД без участі воїна.

– Штаб має в місячний термін з дня настання першої події (веденні служби в зоні бойових дій або участі в бойових розпорядженнях) підготувати самостійно з мінімальним долученням військовослужбовця всі документи і подати їх далі для отримання статусу та посвідчення УБД,  розповів Михайло Цимбалюк.  

Також необхідно призначити відповідальну особу в кожному штабі батальйону і бригади за підготовку й видачу (передавання) документів на отримання статусу УБД, додав народний депутат.

 – За затримку у видачі документів впродовж вказаного терміну накладати дисциплінарне і матеріальне стягнення у вигляді зняття відсотку винагород та премій за місяць, в якому було зроблено затримку. В разі повторного випадку із затримкою щодо видачі документів застосувати стягнення до всього управління штабу батальйону/бригади, – підкреслив Михайло Цимбалюк.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ